Съмнения, че са произведени опасни импланти и за мъже

4775
Съмнения, че са произведени опасни импланти и за мъже

Френските власти подозират, че затворената компания „Поли имплант протез”, чиито гръдни импланти бяха признати за опасни за здравето на жените, може да е произвеждала и некачествени импланти за мъже, предаде Би Би Си.

Става дума за импланти, например използвани за увеличаване на гръдните мускули или стягане на седалището.

Франция обеща да проведе разследване във връзка с некачествените импланти

Франция обеща да проведе разследване във връзка с некачествените френски силиконови импланти, предаде АФП. Увеличаващите се обвинения ...

По-рано френските власти призоваха около 30 000 жени да премахнат имплантите на „Поли имплант протез”, тъй като има повишен риск от спукване.

Синът на основателя на френската компания „Поли имплант протез”, Никола Лусиарди, е признал пред вестник „Паризиен”, че „е направена измама, щом компанията не е декларирала какъв гел използва за производството на протезите”.

Все пак синът на Жан-Клод Мас се опита да защити дружеството с аргумента, че няма доказателство, че имплантите са опасни за здравето. Лусиарди изрази още съжаление за съвета на правителството към жените да махнат вече сложените импланти, като заяви, че управляващите са отстъпили под натиска на общественото мнение.

В същото време Колумбия обяви, че ще плати за премахването на дефектните френски гръдни импланти на пациентки, чиито лекари са препоръчали отстраняване на силикона, предаде АФП.

Отмъщението на силикона

"Възлюбената. Аз съм стена и ненки имам като кули; затова ще бъда в очите му като напълно развита". Тази старозаветна възхвала на женск...

От колумбийското министерство на здравеопазването посочват, че до момента няма много случаи, в които се налага премахване на имплантите. На жените, при които се налага подмяна, разходите ще бъдат покрити от министерството.

Според официалните данни в Колумбия са били внесени около 25 000 импланти на френската компания „Поли имплант протез”. От тях над 9400 са били иззети и унищожени през 2010 година, когато френските власти затвориха компанията.

До момента са получени 43 оплаквания от жени с импланти на френската фирма в Колумбия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com