Турската опозиция: Решението по "Ергенекон" е нелегитимно

6952
Турската опозиция: Решението по "Ергенекон" е нелегитимно

Лидерът на основната турска опозиционна Народнорепубликсанска партия (НПР) Кемал Кълъчдароглу направи първите си коментари във връзка с оповестеното съдебно решение по мегаделото „Ергенекон” и го определи като „нелегитимно”, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви.

„Взетото и оповестено вчера решение от специалния съд по делото „Ергенекон” е нелегитимно от правна, политическа и морална гледна точка. При демократичните режими гражданите не са съдени от специални съдилища, зависими от политическите авторитети, а от нормални съдебни състави, убедени във върховенството на закона”, посочи още лидерът на турската опозиция Кемал Кълъчдароглу, цитиран от телевизионния канал Ен Ти Ви.

Обявиха присъдите по "Ергенекон"

Турски съд произнесе присъдите на близо 300 обвиняеми в заговор за свалянето на правителството в исторически процес, който продължи п...

Лидерът на Партията на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели също остро критикува оповестеното решение по мегаделото „Ергенекон” и охарактеризира наложената доживотна присъда на бившия началник на Генералния щаб о.з. армейски генерал Илкер Башбу като едно „абсолютно правно престъпление”.

„Наложените по делото „Ергенекон” наказания разкървавяват национална съвест и не съответстват на справедливостта и на правото. Ако не бъде преодоляна тази несправедливост, политическата структура в страната няма да се освободи от безизходицата, в която е изпаднала”, посочи още лидерът на турските националисти, цитиран от телевизионния канал Ен Ти Ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com