В Русия влиза в сила нов закон срещу корупцията

5722
В Русия влиза в сила нов закон срещу корупцията

В Русия влиза в сила нов закон срещу корупцията, който предвижда установяването на контрол върху разходите на държавните служители.

Русия заема една от водещите позиции в света по корупция на държавния апарат редом с такива страни като Хондурас и Коморските острови, предаде БНР.

Русия пое председателството на Г-20

Русия пое председателството на Г-20 - неформалното обединение на най-големите икономики в света. В специално обръщение към останалите ...

Според новия закон, чиновниците и техните семейства ще бъдат задължени от началото на 2013 г. да декларират не само своето имущество, но и ще трябва да посочват откъде идват съответните средства, с които са го придобили. Ако тези източници не отговарят на получените доходи, специален орган ще направи проверка и може да се обърне към прокуратурата.

При доказано престъпление, чиновникът е застрашен от административно наказание, а незаконно придобитото имущество може да бъде конфискувано в полза на държавата.

На задължително деклариране подлежат недвижимите имоти, транспортните средства, ценните книжа и акциите.

Анкета от последната седмица сочи, че едва 6% от руснаците смятат, че президентът Владимир Путин ще успее да намали нивото на корупцията в страната през своя шестгодишен мандат. Мнозинството от 35% са убедени, че Путин ще се опита да се бори с това повсеместно явление, но едва ли ще успее да постигне съществен резултат, тъй като не вярват, че корупцията в Русия може да бъде изкоренена.

Русия и Турция: парите са по-важни от любовта

За 3 декември е насрочено посещението на руския президент Владимир Путин в Турция. В последно време отношенията между Москва и Анкара с...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com