В САЩ пуснаха книжки за оцветяване с терористи

4570
В САЩ пуснаха книжки за оцветяване с терористи

Американско издателство пуска книжка за оцветяване, която е посветена на атентатите от 11 септември 2001 г., предаде БЛИЦ.
Към изданието вървят и 36 карти за колекциониране с лицата на терористите от 11 септември, както и други известни „врагове” на САЩ като сирийският президент Башар Асад, основателят на „Уикилийкс” Джулиан Асандж и сваленият иракски диктатор Саддам Хюсеин.

Книгата съдържа 40 страници черно-бели картини, готови да бъдат оцветени, изобразяващи различните видове войски в американската армия, портрети на диктатори, подсилени с цитати на бившия кандидат за номинацията на републиканците за кандидат-президент Мишел Бахман, от нейно писмо към директора на Департамента за Вътрешната сигурност с въпроси за организацията „Мюсюлманско братство”.

Изданието има и няколко подвижни страници, предназначени за колекционерските карти с лицата и персоналната информация на терористите от 11 септември, извършителят на атентата в Оклахома сити Тимоти Маквей, „Унабомбър” Теодор Касински, както и основателят на „Уикилийкс” Джулиан Асандж.

Пред електронното издание на Yahoo собственикът на издателството Уейн Бел заявява, че книгата е предназначена за деца над 13-годишна възраст и не цели да е „политически коректна”, заради което се радва и на голям интерес.

"В училище никой не разказва историята на тероризма. Това е един от начините да обърнем внимание на тази част от нашия живот”, разказва Бел. - Даваме на хората образователен инструмент. Темата е неприятна и много хора да не искат да говорят за нея. Но ние го правим за тези които искат да четат за това и купуват книгата."

Редактор: Яна Баярова

5 неща, които Ромни трябва да направи, за да победи

Всяко национално проучване на общественото мнение през последните три седмици, или общо 11, показа, че надпреварата между президента Б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com