В Саудитска Арабия и бебетата ще носят бурки!

18766
В Саудитска Арабия и бебетата ще носят бурки!

Влиятелният радикален саудитски имам шейх Абдулла Дауд издаде фетва, с която задължава всички момичета, включително и бебетата, да носят бурки, за да се предпазят от сексуално насилие.

Фeтвата, която Дауд прочете по време на гостуването си в ислямския телевизионен канал "Ал-Мадж", разтърси обществеността и предизвика остри критики в родината му.

Електронен контрол за саудитските жени

Жените в Саудитска Арабия нямат право да пътуват в чужбина без съгласието на своите съпрузи. Освен това Рияд е въвел специална електр...

Бившият съдия в Саудитския съвет шейх Мохамед ал-Джзлана изтъкна, че "това решение е лошо за исляма и Шериата, и че ги представя в отрицателна светлина".

Той призова мюсюлманите да игнорират въпросната фетва, обяснявайки, че има специални правила, които определят кой има право да ги издава, отбелязва "А1.он", цитиран от КРОСС.

Припомняме, че през последните дни в "меката" на радикалния ислям в Близкия изток - Саудитска Арабия, избухна още един невиждан скандал. Става дума за случая с имам Файхад ал-Гамди, който преби до смърт своята 5-годишна дъщеричка, тъй като "имал съмнения в нейната невинност".

Редактор: Десислава Ушатова

Саудитска Арабия свали жените от каталог на ИКЕА

Саудитска Арабия заличи женските образи по страниците на каталога на шведския мебелен гигант ИКЕА. Така рекламната книжка, която се раз...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com