Великата септемврийска еволюция

9504
Великата септемврийска еволюция

Новият етап в развитието на руската политическа система, за който толкова се говореше в Кремъл, наистина настъпи. От Кремъл смятат, че тази планова еволюция е под пълен контрол, но тя все пак си има свои собствени закони.

Гласуването на местните избори в Русия изяви някои важни промени в политическата ситуация. Заместник-ръководителят на администрацията на руския президент Вячеслав Володин, който отговаря за вътрешната политика, преди вота обеща, че изборите ще бъдат конкурентни, открити, легитимни и според правилата. Отчасти бе именно така – или поне в някои региони.

Изборите за кметове на Москва, Екатеринбург и Петрозаводск показаха няколко по-важни „полеви” промени в политическата ситуация, които Кремъл не бе в състояние да контролира. Оказа се, че отказът от грубите фалшификации забележимо намали подкрепата за управляващата партия „Единна Русия”. Населението вече не гласува по подразбиране за началника. Освен това ниската избирателна активност се оказа от полза за опозицията, при провеждането на грамотна и активна кампания опозицията е способна да отнема периферийния електорат на парламентарно представените партии. Оказа се също така, че контролът върху телевизията не гарантира победата и интернет вече е конкурентен като източник на информация.

В същото време, обещаната свободна конкуренция се допуска само на градско равнище. Регионален ръководител може да стане само одобреният от Кремъл кандидат и „Единна Русия” не може да загуби изборите за регионален парламент.

Ведомости

САЩ готови да обсъдят предложението на Русия за контрола върху химическите оръжия

САЩ са готови да обсъдят предложението на Русия за налагането на международен контрол върху сирийското химическо оръжие, заяви заместни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com