Венецуелската опозиция иска Чавес да успокои народа

4961
Венецуелската опозиция иска Чавес да успокои народа

Президентът на Венецуела трябва да се обърне лично към народа и да го успокои, заяви лидерът на опозицията Енрике Каприлес, предаде БГНЕС.

"Призовавам Уго Чавес да се появи и се обърне към народа на Венецуела, за да разкаже какво се случва в страната, която фактически никой не управлява", заяви Каприлес, който е губернатор на най-богатия щат - Миранда.

"Понастоящем в страната цари безвластие. Щом Чавес може да подписва укази и сменя министри, значи може и да се обърне към венецуелския народ. Това е необходимо, за да се успокоят гражданите, включително и поддръжниците на Чавес".

От началото на декември Чавес е в Куба, където му бе направена трета поред онкологична операция. Оттогава венецуелският президент не се е появявал публично, нито по телевизията. Въпреки това Чавес смени външния министър с Елиа Хауа, негов близък съратник.

По-рано Апелативният съд на Венецуела обяви за законно отлагането на церемонията по официално встъпване в длъжност и полагане на клетва на Чавес, спечелил миналата година нов президентски мандат.

В същото време Чавес благодари на армията на Венецуела за нейната лоялност и любов. Президентът изпрати посланието си от болничното си легло в клиника в Хавана, където се възстановява от операция за премахване на раково образувание.

Състоянието на Чавес се изостря

Венецуелският президент Уго Чавес се бори за живота си. Това заяви бившият вицепрезидент Елиас Хауа на среща в Каракас на управляващата...

"Чавес ни каза да предадем, че от дъното на душата си благодари на въоръжените сили за цялата им лоялност към техния командир, скромен войник на Венецуела", заяви вицепрезидентът Николас Мадуро, който посети Чавес в кубинската столица.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com