Петте величия, които никога не играха на мондиал

11521
Петте величия, които никога не играха на мондиал

Ако има късмет, звездата на Колумбия Радамел Фалкао може да получи втори шанс от съдбата и все пак да участва на световни финали (следващите са през 2018 г. в Русия). Историята обаче помни и случаи, при които наистина велики футболни магьосници не успяха да участват на мондиал.

Ето кои са най-великите петима сред тях според вестник "Преса":

Халф на Реал (Мадрид) стана играч на годината в Хърватия

Халфът на Реал Мадрид - Лука Модрич, бе награден с Футболния Оскар на Хърватия, приз, който се присъжда за най-добрия хърватски футболи...

1. Алфредо ди Стефано (Аржентина/Испания)

Легендата на Реал (Мадрид) често е посочван като един от петимата най-велики футболисти на всички времена заедно с Пеле, Марадона, Кройф и Бекенбауер. Въпреки това смесица от бюрокрация, слаби резултати и контузии му пречи да играе на световни финали.

Родната му Аржентина се класира на Мондиал 1950, но по политически причини отказва да участва на турнира в Бразилия. Впоследствие Ди Стефано носи за няколко мача екипа на Колумбия, което му докарва наказание от ФИФА. В края на 50-те години Русата стрела вече има испанско гражданство, но иберийците не успяват да се класират за Мондиал 1958. Четири години по-късно Ди Стефано е спрян от мускулна травма.

 2. Джордж Бест (Сев. Ирландия)

Балак критикува Йозил: Откакто премина в Арсенал не е същият играч

Бившият германски национал Михаел Балак коментира състоянието на националния тим, като обърна специално внимание на звездата на Арсенал...

"Бест е най-добрият футболист, който не е играл на финал на световно". Тези думи принадлежат на Кайзера Франц Бекенбауер.

Иконата на Манчестър Юнайтед изиграва 37 мача за своята родина Северна Ирландия, но нито един от тях не е на мондиал. Когато отборът все пак се класира за турнира през 1982 г., Бест вече е погълнат от проблемите си с алкохола и жените.

3. Джордж Уеа (Либерия)

Луис Суарес: Не искам да съм лошо момче, а пример за подражание

Звездата на Ливърпул и националния тим на Уругвай Луис Суарес има желанието да излезе от преувеличения си имидж на "лошо момче". "Иска...

Още един виртуоз, имал нещастието да се роди в страна, която няма как да попадне в графата "футболна сила". Уеа е един от най-зрелищните футболисти през 90-те години на миналия век и става шампион във Франция с ПСЖ и в Италия с екипа на Милан.

Без съмнение върхът в кариерата му е през 1995 г., когато тъмнокожият голмайстор получава "Златната топка".

4. Райън Гигс (Уелс)

Преди броени дни 40-годишният Гигс сложи край на кариерата си и го направи като най-титулувания играч в историята на британския футбол, чиято визитка включва 13 титли на Премиършип и два трофея от Шампионска лига.

Кристиано Роналдо е все по-далеч от Световното

Световното в Бразилия може да остане без една от най-големите звезди на футбола в последните 20 години. Участието на капитана на Португ...

За негово съжаление родината му Уелс участва само веднъж на мондиал - в далечната 1958 г. Самият Гигс още като юноша отказва да играе за Англия.

5. Ерик (Кантона) (Франция)

Крал Ерик така и не успява да пренесе магията, на която е способен с фланелката на Манчестър Юнайтед, в националния отбор на Франция. Същинският кошмар обаче настъпва в края на квалификациите за световното първенство в САЩ през 1994 г. Тогава късен гол на Емил Костадинов покосява "петлите", а до следващия мондиал през 1998 г. Кантона вече се е отказал от футбола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com