Шеф на руския футбол: Испанците остаряха, Англия с обичайно представяне

10863
Шеф на руския футбол: Испанците остаряха, Англия с обичайно представяне

Испанският национален отбор е стар, а на английският му пречат чужденците в първенството на Oстрова.

Така почетният президент на Руската футболна федерация Вячеслав Колосков коментира двете поредни загуби на настоящия световен шампион и на Англия, която пък е родината на футбола.

"Тук Испания е бледа сянка на отбора, който играеше на миналото световно първенство в ЮАР. В мачовете срещу холандците и чилийците футболистите направо не приличаха на себе си. Това обаче беше същият отбор отпреди 4 години. Но сега той е станал по-възрастен. Оказва се невъзможно да играеш същия футбол: играчите вече не тичат толкова бързо, не могат толкова бързо да се разбират. При това Чили победи испанците с тяхното оръжие – сигурно владеене на топката, бързо придвижването по игрището, къси подавания. Тоест испанците бяха оставени без топка, а да играят без топка те просто не могат. Един и същи отбор не може да играе толкова дълго време един и същ футбол. Трябва им свежа кръв, млади футболисти, но тях ги няма", смята специалистът.

Що се отнася до Англия, Колосков окачестви представянето й като "очаквано". "Това е обичайното им представяне. Мисля, че една от причините за това е по-силното присъствие на чуждестранни футболисти в английската лига. Треньорът на националния отбор просто няма на кого да се спре, вижда се огромен дефицит от местни играчи. Предишното поколение в лицето на Джон Тери, Рио Фердинанд, Франк Лампард си отиде и те няма с кого да бъдат заменени", коментира Колосков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com