Ангел и Митко не са равни. Защото изродщината не е равна на нищо

7007
Ангел и Митко не са равни. Защото изродщината не е равна на нищо

Вчера (17 април) цяла България видя как един "българин" пребива един циганин. С кавички, защото това да си българин няма нищо общо с това да си селски бандит, агресивен комплексар, мижав "мъж". Пак с кавички.

А отблъскващо много хора мислят, че има. Изродщина има навсякъде по света. Много е болно обаче у нас тя да се свързва с понятия като патриотизъм. За хилядолетия история всички селски престъпници имат достатъчно примери какво означава да си българин. Защото българин не е неудовлетворен от себе си и пълен с комплекси "мъж", който пребива първото момче, което види, просто защото може. Да си истински българин не означава поне веднъж в живота си да си пребил циганин. Това е житейската истина на мъжете-лекета в държавата.

Докога по улиците на България ще се разхождат хиляди мизерници, които смятат, че са нещо повече от циганите? Докога ще смятат, че "когато и да набиеш циганин, все има защо"? Докога това неподплатено с нищо и кухо чувство на превъзходство ще им позволява да вилнеят и издевателстват безнаказано?

Лоши са новините за всички тези селски бабаити. Равни сте с циганите. И с турците, и с негрите, и с ескимосите. Само обаче ако имате късмет. Ако сте жалки подобия на мъже, изливащи агресията си винаги върху по-слабите (защото жалките подобия на мъже могат само това), не сте равни. Защото изродщината не е равна на нищо и на никого.

Така наречените "патриоти" е време да разберат, че тази държава не се защитава с пребиването на непълнолетни момчета по селските пътища. Защитава се с ум и характер - нещо, което се изгражда по-трудно. Комплексите и мускулите са по-лесни.

"Българин" пребива брутално циганин, защото му казал, че са равни (Видео)

Видео показва брутална агресия срещу момче от ромски произход. Кадрите са заснети от нападателя, а за случая разказаха от "Господари ...

Проблемите по отношение на циганите са много и е крайно време те да започнат да бъдат решавани. Горко ѝ обаче на България, ако са и останали само такива "синове" - жалки насилници.

----

P.S. Междувпрочем, изключително отблъскващо впечатление прави начинът, по който някои национални медии отразяват случая. Абсолютно непрофесионално е решението на bTV да напише черно на бяло в свой материал, че битото момче - Митко, е "слабоумно". Отвратителен е и репортажът към материала, в който репортерът на медията пита близки на Митко дали той е бил хващан за кражби. Защото, явно, според bTV е нормално предположението всеки циганин, евентуално, да краде. Това всъщност е начинът, по който медиите насаждат етническа омраза и нетолерантност. И това е абсолютно недопустимо.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com