Китайците строят огромен хидроплан

16224
Китайците строят огромен хидроплан

Китайската самолетостроителна компания CAIGA (China Aviation Industry General Aircraft) започна строежа на най-големия към момента в света хидроплан. Този тип летателни превозни средства са херметически затворени и са способни да кацат и излитат от водна повърхност.

Разработваният от инженерите хидроплан с название TA-600 ще бъде готов да извърши своя пръв полет през 2015 г.

367 станаха жертвите на земетресението в Китай

Броят на жертвите от силното земетресение с магнитуд 6,1 в югозападната китайската провинция Юнан достигна 367, съобщи агенция Синхуа, ...

Машината ще тежи 53.5 тона, което е с шест тона повече от теглото на японския ShinMaywa US-2 – най-големия до този момент хидроплан.

Новият рекордьор ще бъде способен да измине по време на един полет 5500 километра.

Размахът на крилете на TA-600 ще е повече от 40 метра. В движение летателният апарат ще се привежда с помощта на четири турбовинтови реактивни двигатели. Хидропланът онаследява конструкцията на китайския хидроплан от предишно поколение – 45-тонния Harbin SH-5.

Според повечето хора, хидропланите са остаряла технология, разцветът на която вече се е състоял в средата на миналия век.

Силно земетресение е регистрирано в Югозападен Китай

Силно земетресение с магнитуд 6.3 е регистрирано в югозападната китайска провинция Юннан в неделя, предаде AFP. Трусът беше с епицентъ...

Други обаче са на мнение, че този тип летателни машини могат да внесат разнообразие и гъвкавост в сферата на извършването на полети, благодарение на своята уникална способност за кацане върху водна повърхност.

Според информация, представена от Фу Джънксу, представител на компанията CAIGA, хидропланът TA-600 ще може да „издърпва“ тонове вода директно от водоема и да ги използва за потушаването на горски пожари. Едновременно с това апаратът ще може да изпълнява различни задачи и спасителни операции по море.

От най-голяма полза обаче хидропланът ще бъде за военните. Голямата продължителност на полета и способността за кацане на водна повърхност ще позволи на машината да превозва товари от стоки и храни за малките гарнизони, разположени в Южнокитайско море.

Редактор: Анна Маринова

Започна разследване срещу един от най-влиятелните политици на Китай

Бившият министър на обществената сигурност на Китай – Чжоу Юнкан, се разследва по подозрения за „сериозни дисциплинарни нар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com