Не яко в Мутафчийски - от Горанов през Борисов и нагоре трябва да гледаме

34678
Не яко в Мутафчийски - от Горанов през Борисов и нагоре трябва да гледаме
Снимка: БГНЕС

Дори в Абсурдистан, където вече живеят по-малко от 7 000 000 души по официални данни, е време да погледнем малко по-далеч от носа си - защото както я караме, скоро няма да виждаме много хора.

Само за 2-3 дни лъсна особено силно що за хора се мъчат да ни убеждават какво ни е светлото бъдеще. И не, не говоря за този, който крещи как яко ще мрем - той не ми е интересен, тъй като е само една фигура с пагони, която предлага и за която е внушено, че взема решения. За него ми е жал - много наясно е колко е пробита системата, колко пробити са всичките ни системи, образуващи думата "държава". Обаче няма как - трябва някак да се мисли що годе да работят, защото без тях наистина става страшно.

Това е капиталният, генералният, основният, главният проблем - не искаме да поправим системите. И те загниват - ама яко. Загниват ей така:

1. Човек с 11 обвинения (Васил Божков) публикува какво си е говорил с финансовия министър (Владислав Горанов) за работата на държавния орган, който определя правилата за бизнес за милиарди, заради който бизнес на Божков му се появиха обвиненията.

2. Финансовият министър не казва, че този разговор е лъжа, даже казва, че си е говорил с Божков "професионално". Вицепремиерът Томислав Дончев, считан официално за втория човек след Бойко Борисов в управлението (за неофициалната картина всеки да гледа в позабравеното ОГЛЕДАЛО), обяснява вместо Горанов как Горанов не отрекъл за срещи с Божков. Да де, то това е проблемът, г-н Дончев!

3. Оставка няма! Горанов да се обяснява, казва официалният му шеф - т.е. Бойко Борисов. Голямо обяснение падна!

4. Следващият, още по-голям проблем - главният прокурор Иван Гешев не ги чете тези чатове. Като не чете, няма да провери например какво е ставало на заседанията на Държавната комисия по хазарта, които са се провели около датите от разговорите в чата, които Горанов така и не отрече в прав текст?! Видими дати - видими заседания - видими решения - видима работа - видими резултати! Така де, каква наказателно-правна акция пък да е нужна?! При такива акции в много бели държави много огледала са изпочупени и стабилността е била здраво рушена!

5. Владислав Горанов продължава да живее в жилище, харизано му от кръстника му, чийто син е поработил във финансовото министерство, а жилището е в комплекс, направен от фирма на собственика на най-гледаната телевизия в България по собствените ѝ хвалби, което също досега не е било за наказателно-правна акция - нищо нередно няма, ето ТУК, ако не вярвате! Не беше в наказателно-правната акция г-н Горанов и за онлайн изтърбушването на личните ни данни от НАП - там какво става, как работи машината на справедливостта, някое хакерче поне ще облича ли раирана пижама или противоепидемичните мерки бавят нещата?!

При тази ситуация, защо даже да се моря да питам който и да е Божий инструмент на справедливост в България дали ще повдигне обвинение на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски за всяване на паника или ще си останем само с председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова? При проф. Стоименова съдът вече показа де факто кое как е!

Но пък за едно съм 100% съгласен с главния прокурор - сериалът отдавна омръзна! Героите и драмите (им) са отдавна ясни. Само че защо не изключваме телевизора, за по-сигурно от контакта? Че наистина в България най-гадното нещо е да се справиш ...

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com