Тръмп намери нов начин за комуникация с хората, след като бе блокиран от редица социални мрежи

1654
Тръмп намери нов начин за комуникация с хората, след като бе блокиран от редица социални мрежи
Снимка: Getty Images/Guliver

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп и редица републикански кандидати и организации вече използват Campaign Nucleus. Това е платформа, създадена от бившия мениджър на кампанията на Тръмп Брад Парскале и неговия екип за "защита" на консерваторите срещу "отмяна на културата", пише Fox News. Campaign Nucleus е създадена през март 2016 г. от Parscale, който разработва продукта през последните пет години.

Campaign Nucleus нарича себе си „единствената автоматизирана цифрова мрежа, създадена за ефективно управление на политически кампании и организации“. Платформата разполага с команден център за кампании, включително начини за проследяване на потребители, свързване с източници на данни, за да се вземат „информирани решения", да се управлява цялото съдържание и събития и да се изрязват платформи на трети страни. „Спрете да си губите времето, използвайки големи технологични платформи, за да достигнете до аудитория“, се казва в уебсайта. „Говорете директно с хората.“

Тръмп щял да прави своя социална мрежа, негов съветник иронизира Байдън за падането от самолета

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп ще се завърне в социалните медии със собствена платформа след два до три месеца, каза неговият съ...

Campaign Nucleus позволява на потребителите да изпращат имейли, текстови съобщения и изявления до медиите и пресата и да изпращат поща чрез пощенската служба на САЩ. „Потребителите се свързват с избрани служители и кандидати в самостоятелна мрежа“, се казва в уебсайта, като се отбелязва, че потребителите могат да участват и да провеждат и чатове. Източник, запознат с Campaign Nucleus, поосочва, че раздела за социални медии е „70% до 80% завършен“, като планира да пусне изцяло инструментите до края на 2021 г. Източници, запознати с Campaign Nucleus, заявиха, че това е „незаменима платформа“ и служила на бившия президент, за да разпространи посланието си до журналисти и привърженици, тъй като през януари след бунта в Капитолия той бе окончателно блокиран от повечето платформи за социални медии.

Само тази седмица Facebook и Instagram премахнаха интервю с Тръмп, заявявайки, че всяко съдържание "в подкрепа на Доналд Тръмп" ще бъде изтрито от платформите за социални медии. В интервюто Тръмп сигнализира, че обмисля да се кандидатира отново за президент през 2024 г. "Сложете го на Nucleus, не можете да го отмените", каза запознат източник. Известни източници казаха пред Fox News, че Тръмп и екипът му работят, за да създадат своя собствена платформа за социални медии, отделно от Campaign Nucleus.

Системата е в състояние да изпраща десетки милиони съобщения до поддръжници в цялата страна, съобщи източник на Fox News, като увери, че тази функция ще стартира "скоро". Но технологията не е само за Тръмп, а по-скоро за републиканците и консерваторите в цялата страна. Понастоящем Campaign Nucleus е интегриран с данните на Републиканския национален комитет и платформата за набиране на средства WinRed.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АФРИКА:

Катастрофа с хеликоптер в Кения, загинали са висши военни

След откуп: Сомалийските пирати освободиха отвлечен кораб

Една година от войната, която забравихме: Суданците са на ръба

Русия докара ПВО и военни инструктори в Нигер (ВИДЕО)

Украйна открива посолства в Африка

Египет: "Най-трудният Рамадан от Средновековието насам"

Десетки загинали при преобръщане на рибарско корабче в Мозамбик (СНИМКИ)

Слон уби 80-годишна туристка в Замбия (ВИДЕО)

Нечуван прецедент в Сенегал: Страната вече има две първи дами (ВИДЕО)

63-годишен свещеник се ожени за 12-годишно момиче (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com