$5 млрд. струва арктическият студ на САЩ

21161
$5 млрд. струва арктическият студ на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Арктическият студ, сковал голяма част от територията на Съединените щати, е нанесъл до момента на страната щети в размер на минимум 5 млрд. долара.

5 милиарда обаче не са кой знае какво, отбелязват от Planalytics - компания, специализирана в оценяването на влиянието на климата върху бизнеса. Подобна ситуация имаше и през 2010 г., като щетите тогава бяха достапо-големи - на стойност 25-30 млрд. долара.

Понятието "арктически студ" съвсем не е поетическа метафора. Централните и източните щати в САЩ са под влиянието на студен фронт именно от Арктика. Броят на засегнатите американци надхвърля 200 млн., като до момента вследствие студовете са починали най-малко 21 човека.

От Planalytics обаче не считат, че арктическите температури ще доведат до забавяне на икономическия ръст на страната. Загубите в сферите на търговията, транспорта, доставките и услугите ще бъдат компенсирани, след като времето омекне и бизнесът заработи отново на пълни обороти, убедени са експертите.

"Основания за паника няма, топлото е на път!", прогнозират и синоптиците. По оценка на Националната метеорологична служба, през близките дни на цялата територията на страната ще започне съществено затопляне.

 

Минусови температури на Хаваите и във Флорида

Страхотните студове в САЩ продължават, като температурните рекорди в отрицателната част на термометъра продължават да се множат. В Слъ...

 

 

 

 

САЩ готови да евакуират спортистите си от Сочи

Отчитайки възможността за нападения и терористични атаки по време на Зимните олимпийски игри в Сочи, от американската Асоциация по ски ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com