Байдън&Тръмп към момента - 253:213

6824
Байдън & Тръмп към момента - 253:213
Снимка: Getty Images/Guliver

Според последните данни на Fox News и Associated Press Джо Байдън е подкрепен от 264 електорални гласа, докато за Доналд Тръмп има 214, съобщава ТАСС. Данните се разминават с малко, спрямо други източници. Вестник на The New York Times, както и телевизиите NBC, ABC и CNN отчитат 253 гласа от демократите и 213 - от републиканците. За да спечели, кандидатът за президент се нуждае от 270 електорални гласа.

Припомняме, че на 3-ти ноември в САЩ се проведоха общи избори. Настоящият шеф на американската администрация републиканецът Доналд Тръмп и демократът Джоузеф Байдън се бориха за държавния глава, а кандидатите за поста вицепрезидент на САЩ бяха Майкъл Пенс и Камала Харис. Общите избори в САЩ също избраха 35 сенатори, всички 435 членове на Камарата на представителите, 13 губернатори на щати и територии и местни правителства.

Над 150 000 бюлетини не са доставени навреме от Пощенската служба в САЩ

Пощенската служба на САЩ не успя да достави навреме над 150 000 бюлетини, изпратени по този начин до избирателните секции преди края на...

Междувременно, стана ясно, че изборен служител в района на Атланта се крие, след като е получил заплахи, свързани с видео, което показва, че той мачка и изхвърля лист хартия. "Това е довело до фалшиви обвинения към него, че е изхвърлил бюлетина", заяви местен представител по изборите на пресконференция късно снощи. Според ТАСС, Ричард Барън, директор на регистрацията и изборите в окръг Фултън, Джорджия е посочил, че служители са прегледали видеоклипа, заснет от някой в ​​района за обработка на бюлетините в центъра и качен в Twitter. Те са установили, че работникът не е изхвърлил бюлетина.

"Кадрите показват служител на окръжната анкета, който експлоатира една от петте машини за рязане на бюлетини", каза Барън. Той добави, че устройствата се използват за разрязване на пликове, за да се отдели външният плик от вътрешния плик. Хартията, която се мачка и изхвърля, е списък с инструкции. "Той е бил поставен в един от пликовете", каза Барън и заяви, че "избирателите често връщат списъка с инструкции, като този, изхвърлен в плика с първи отсъстващи бюлетини, когато изпращайки своите бюлетини по пощата и/или в кутиите“. Барън обясни, че "в нито един момент анкетиращият не успява да извади бюлетина. Управлявах една от тези машини. Единственото нещо, което правите на тази станция, е да отделяте пликовете и да ги режете. Извличането на бюлетините се извършва на следващия етап от процеса, а валидното извличане се извършва само при работниците, на които са възложени тези задължения за сортиране".

Барън бе категоричен, че се е свързал с работника. Той, на свой ред му споделил, че напуска дома си и отсяда при риятели, тъй като „се страхува да шофира колата си, защото на кадрите се виждал номерът". Барън добави, че до кабинета му не са изпращани заплахи, добавяйки, че текат „предварителни дискусии“, за да се осигури сигурност на работника.

НА ЖИВО: Битката за Белия дом - Доналд Тръмп срещу Джо Байдън - ТУК.

Караянчева: За редовните избори ще има машинно гласуване, но и бюлетини

"Машинно гласуване ще има, но ще има и гласуване със бюлетини". Това заяви в Кърджали председателят на Народното събрание Цвета Караянч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

САЩ са против пълноправно членство на Палестинската автономия в ООН

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка