ЦРУ проучва как да контролира климата

23137
ЦРУ проучва как да контролира климата

ЦРУ финансира проучване, имащо за цел да разбере дали климатът може да се контролира чрез геоинжинерство. За това проучване от ЦРУ са отпуснали $630 000.

Новината, че ЦРУ частично финансира научното изследване, вероятно ще увеличи спекулациите върху неговата дейност, коментира изданието "Индипендънт".

Климатична теория за революциите

Според учени в САЩ глобалното затопляне може да предизвика революции.Ако високите температури ви правят раздразнителни, бъдете сигурни,...

Според американския сайт Mother Jones, ЦРУ финансира проучването на Националната академия на науките (NAS), за да разбере дали с помощта на геоинжинерството може да се спре промяната на климата.

Сайтът на NAS описва изследвания и техники заедно с примери като управление на слънчевата радиация и техники за отстраняване на въглероден диоксид.

При управлението на слънчевата радиация идеята е да се блокира инфрачервената радиация и да се спре покачването на температурите, предаде БЛИЦ.

Този проект поражда много спекулации в САЩ. Мнението е, че ЦРУ прави опити за манипулация на климата от много време насам и ги използва за не добри цели. Някои дори твърдят, че опустошителните торнада в Оклахома или урагана Sandy са създадени именно от американското правителство.

Рекордно топене на арктическия лед през 2012 г.

Световната метеорологична организация (СМО), специализирана агенция на ООН, изрази тревогата си от "рекордното топене на ледовете в А...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com