X
 
 

Мълчанието на чиновниците: Крие ли зам.-кмет колко са фишовете за неправилно паркиране в Асеновград?

2969 0
photo of Мълчанието на чиновниците: Крие ли зам.-кмет колко са фишовете за неправилно паркиране в Асеновград?
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова
В днешното издание на рубриката "Мълчанието на чиновниците" ще зададем публично въпросите, касаещи работата на Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" към община Асеновград, на които от общинската администрация в града отказа да отговори. При това - двукратно. Както, тенденциозно продължава да се случва, ни вест, но кост имаме от градската управа по отношение на журналистическо ни запитване по темата. А при подаването му втори път, по Закона за достъп до обществена информация, получихме полуотказ. Мотивът - обичайният: въпросите не били формулирани, както изисквала нормата. Така се аргументира заместник-кметът на Асеновград - инженер Мария Вълканова, оправомощена временно да изпълнява длъжността кмет на града по времето, когато бе отправено запитването от Actualno.com. Или иначе казано, ся к'ви са тия въпроси?!

Единствената информация, която ни бе предоставена, е в какъв размер са приходите и разходите на Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" за 2018 г. А именно: за 12-те месеца на миналата година близо 205 300 лева са приходите и около 198 500 са разходите на звеното. Общинската управа премълча стойността на същите параметри за първите шест месеца на 2019 г. Не каза и от какви дейности са влезли пари, по какъв начин са разходвани миналогодишните средства и за какво ще бъдат вложени или предназначени събраните от тази година. И за финал - ето на кои въпроси още получихме отказ за отговор от Мария Вълканова:

Столичен инспекторат с обяснение как да различаваме фалшиви фишове за неправилно паркиране

Когато санкционираме за неправилно паркиране, не поставяме фиш, а констативен протокол. Това заяви Полина Асенова от Столичния инспекто...

1. Какъв е броят на съставените фишове и на поставените скоби заради неправилно паркиране през 2018 г. и съответно - през първата половина на 2019 г. на територията на град Асеновград?

2. Какви са най-честите нарушения, от страна на водачите?

3. Какви са най-честите проблеми и трудности, с които се сблъскват служители от Дейност "Инспекторат, паркинги и гаражи" по време на изпълнение на служебните си задължения в Асеновград?

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители