Ден за размисъл преди изборите в Сирия, опозицията ще ги бойкотира

1629
Ден за размисъл преди изборите в Сирия, опозицията ще ги бойкотира
Снимка: Gettyimages.com

Денят преди изборите за парламент в Сирия бе обявен ден за размисъл, като всякаква агитационна дейност е забранена, съобщи председателят на избирателната комисия Хишам аш-Шаар.

Дадено е указание за почистване на улиците от предизборните плакати на кандидатите. Но изборите на 13 април в Дамаск и градовете в страната ще работят 7 000 избирателни секции. Правоохранителните органи са направили всичко необходимо за безопасния и безпрепятствен достъп на гражданите до избирателните секции. Във всяка провинция е сформиран оперативен щаб, където ще постъпва информация за хода на изборния ден, както и ще се приемат съобщения за нередности. Изборите в Народния съвет /парламента/ са на многопартийна основа в съгласие с конституцията, приета на референдум на 26 февруари 2012 г. Народният съвет се състои от 250 депутати, които се избират пряко за срок от четири години. Има квоти за работници и селяни, които са от времето на строителството на социализъм в страната. На тях се падат 127 места в парламента.

Сирийската армия готви офанзива към Алепо

Сирийските правителствени войски се готвят за мащабна операция, за да си върнат контрола над северния град Алепо с руска подкрепа по въ...

Опозицията бойкотира изборите. Ходът на предизборната кампания показва, че и този път успехът ще е гарантиран за партия "Национално единство". Националният координационен комитет /НКК/, който е водещата опозиционна фракция в Сирия, обяви, че ще бойкотира изборите. Неговият председател Хасан Абдел Азим нарече решението за тяхното провеждане в дадения момент грешна стъпка. НКК бойкотира и изборите през 2012 г., като обясни, че е против гласуване в условията на гражданска война и репресии. Професорът по право в университета в Дамаск Мохамед Хеир Хамед ал-Акам счита, че този отказ ще лиши опозиционерите от възможност да влязат в бъдещото правителство и да "покажат своята реална политическа тежест и влияние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия