Нетаняху предложи дружба на иранците след падането на "режима на аятолаха"

35649
Нетаняху предложи дружба на иранците след падането на "режима на аятолаха"

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху за пръв път даде интервю за персийскоезична медия, в което се обърна директно към иранците и определи като причина за тяхното тежко състояние стремежа на „режима на аятолаха” да се сдобие с ядрено оръжие. Той предложи дружба на иранците, в случай че падне настоящото ръководство на страната, предаде РИА Новости.

В хода на посещението си в САЩ Нетаняху отговори на въпросите на редица чуждоезични телевизии. Сред тях беше и версията на персийски език на британския канал Би Би Си, за която от пресслужбата на канцеларията на Нетаняху казаха, че „е гледана в Иран, въпреки опитите на режима да я блокира”.

„Екстремисткият режим на аятолаха и неговият стремеж да се сдобие с ядрено оръжие, който застрашава мира на планетата, носи отговорността за строгите санкции и сложната социално-икономическа ситуация в Иран”, е заявил Нетаняху, казва се в съобщение на пресслужбата на израелския премиер, която разпространи части от интервюто.

Напомняйки за добрите отношения между Израел и Иран преди Ислямската революция през 1979 година, премиерът изрази увереност, че дружбата може да се възобнови, ако „настоящият режим падне”. Нетаняху предупреди иранците, че ако страната се сдобие с ядрено оръжие, те никога няма да може да се освободят от диктатурата и ще живеят във вечно робство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com