X
 
 

В канализацията на тайландско село уловена кобра-гигант (ВИДЕО)

1700 0
photo of В канализацията на тайландско село уловена кобра-гигант (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay
Тайландски спасители хванаха кралска кобра с дължина повече от 4 метра в отводнителната канализация на село в провинция Краби.

Видеоклип на операцията по залавяне на влечугото стана публлично достояние в социалните мрежи, след като беше публикуван от доброволна спасителна общност.

Никълъс Кейдж използвал кобри за вдъхновение

Световноизвестният екранен любимец Никълъс Кейдж се вдъхновявал в актьорската си игра в лентата "Призрачен ездач: Духът на отмъщението"...

Видеото показва как един спасител се втурва след змия, бягаща от него в канализационна тръба с диаметър малко повече от метър и я хваща за опашката в момента, в който голяма част от влечугото вече е вътре в тръбата.

Премествайки ръце постепенно от опашката към главата, ловецът на змии сграбчи влечугото здраво с една ръка за врата близо до самата глава, а с другата ръка го хвана за опашката. Тогава мъжът излиза със змията в ръце от тръбата.

Съдейки по видеото, измерванията на уловената змия изисквали усилията на петима спасители. Оказа се, че дължината на влечугото е 4,2 метра. Заловената гигантска змия била изнесена в гората далеч от жилищните и туристически райони на провинцията и пусната в дивата природа.

Дакели спасиха дете от кобра

Във филипинския град Кидапаван две кучета попречиха на кобра да влезе в къща, където спи бебе, съобщава "Daily Mail", цитиран от БГНЕС....

Кралските кобри, най-големите отровни змии, срещани в Тайланд, често проникват в дренажните системи на селищата, тъй като основната им плячка са други змии, които се хранят с гризачи - мишки и плъхове, които живеят в отводнителните системи на градове и села, в канализацията и близо до сметища.

В столицата на Тайланд, Банкок, кралските кобри често биват хващани на улиците или на територията на частни имения от пожарникари, чиито задачи са не само да гасят пожари, но и за защита на гражданите от змии.

В Банкок кралските и обикновените кобри, подобно на много други змии, включително питони, живеят в голям брой в градски канализационни канали, където „се грижат да контролират“ популацията на плъховете.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
6-те зодии, родени да бъдат сами

За повечето хора самотата е бреме, свързано с вътрешни преживявания, емоционален психологически страх и липсата на положителни перспективи....