Македония иска мир с Гърция

6077
Македония иска мир с Гърция
Премиерът Никола Груевски настоя за спешна среща с гръцкия си колега Лукас Пападимос

Македонският премиер Никола Груевски е изпратил писмо до своя гръцки колега Лукас Пападимос, в което настоявал за скорошна среща с него, съобщава гръцката агенция АНА-МПА, като се позовава на македонската МИА.

В писмото Груевски изразявал намерението на Македония за изграждане на добросъседски отношения и за развитие на партньорски връзки с всички нейни съседи.

ЕС иска писмени гаранции от Гърция за реформите

Министрите на финансите от Европейския съюз искат писмени гаранции от Гърция за реализацията на мерките за бюджетни икономии и структур...

Бих искал да подчертая, че духът на изграждането на добросъседски отношения изисква взаимен, директен и високопоставен диалог между двете страни особено, когато става дума за открити въпроси, чието уреждане е от взаимен интерес, пишел Груевски в писмото, връчено от македонския вицепремиер по европейските въпроси г-жа Теута Арифи на гръцкия й колега Теодорос Пангалос.

В документа се подчертава необходимостта от среща с гръцкия премиер, като се изказва готовност тя да се състои в Атина, Скопие или на друго избрано от гръцката страна място, при това възможно най-скоро, за да бъдат обсъдени двустранните въпроси, както и европейската и евроатлантическа интеграция на Македония.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com