X
 
 

Синдикат: В Гърция няма достатъчно екипи на "Бърза помощ" по курортите

1191 0
photo of Синдикат: В Гърция няма достатъчно екипи на "Бърза помощ" по курортите
Снимка: Getty Images/Guliver
Синдикатът на медицинските работници в Гърция предупреди за остър недостиг на екипи на "Бърза помощ" в курортите в страната, предаде БГНЕС.

Критикувайки Министерството на здравеопазването, от синдиката казаха, че не е бил направен никакъв опит от държавата да бъдат наети допълнителни служители, както на временни начала, така и за постоянно.

Държавата обещава охрана и паник бутони, за да задържи спешните медици

Да, определено е възможно да има охрана и паник бутони във филиалите на "Спешна медицинска помощ". Разпоредено е в Горна Оряховица да б...

Особено тежко е положението на островите, където "Бърза помощ" разчита на доброволци и служители от други части на страната.

Като пример се дава остров Миконос, където има 6 служители на "Бърза помощ" при необходимост от 10. На остров Парос работят 9 души, които са принудени да се откажат от почивните си дни и разполагат само с 1 линейка.

Популярният сред туристите остров Кос, на който освен това има многобройно постоянно население, а в последните години са настанени стотици мигранти, има едва 5 служители на "Бърза помощ", които работят по шест дни седмично и имат да взимат стотици дни отпуски и компенсации.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Реакциите на всяка зодия в конфликтна ситуация

Конфликтите са нещо, с което се сблъскваме ежедневно. Без значение дали става въпрос за спор с колега, роднини или просто проблми с трафика, конфликтите...