X
 
 

Според анкета две трети от младежите в Сърбия искат да напуснат страната

1049 2
photo of Според анкета две трети от младежите в Сърбия искат да напуснат страната
Снимка: iStock/Guliver
Почти 60% от младите хора в Сърбия смятат, че страната се нуждае от силен лидер, когото да следват хората, докато през 2017 г. 39% са били на това мнение. Това беше подчертано при представянето на Алтернативния доклад за положението и нуждите на младежта в Сърбия, на Младежката организация на Сърбия, предаде БГНЕС. 

Според проучване от май-юли само главата на Сръбската православна църква патриарх Ириней е оценен с 2,1 (по скала от 1 до 5), министърът на младежта и спорта Ваня Удович - с 2, докато държавният глава Александър Вучич е със среден рейтинг от 1,6.

Сърбия - мястото на сблъсък между Русия и САЩ на Балканите

В материал озаглавен „Сърбия – мястото на сблъсък между Русия и САЩ на Балканите“, руското издание "Военное обозрение...

В проучването са участвали 1 238 души на възраст между 15 и 30 години.

От тях 71% не вярват, че в Сърбия съществува свобода на медиите. По-малко от една четвърт от анкетираните са отговорили позитивно за Европейския съюз, докато над една трета са отговорили негативно.

Присъединяването на Сърбия към ЕС е подкрепено от 38% от младите хора, което е почти 5% спрямо миналата година. Тази година анкетата показа за първи път по-висок процент противници на влизането на Сърбия в ЕС сред младите хора - 40 процента от анкетираните.

Само един от четирима млади хора смятат, че би било по-добре да живеят в Сърбия, ако бяха част от ЕС, докато почти толкова вярват, че животът ще бъде по-лош. Близо две трети от анкетираните планират да напуснат Сърбия.

Временна забрана за внос на свинско от Сърбия в Босна и Херцеговина

Ветеринарната служба на Босна и Херцеговина (БиХ) прие Инструкция за временна забрана за внос на определени пратки месо от Сърбия зарад...

Повечето считат, че личните познанства и контакти и членството в политическа партия е по-важно за получаване на работа, отколкото образованието. Техният възглед е, че висшето образование е дискредитирано от фалшиви дипломи и фантомни частни колежи и че младите хора отиват в чужбина, защото знанията им са ценени там.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    А в България 3 трети искат да напуснат
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    "Почти 60% от младите хора в Сърбия смятат, че страната се нуждае от силен лидер, когото да следват хората." ____ В някакаъв момент и у нас беше така. Предстои им да направят нова комунистическа конституция, едно ДПС, един Жан Виденов, после Иван Костов и накрая вечния Бойко. Такива силни лидери ще се намерят и у тях.
missing image
Бременна в осмия месец се самоуби

Бременна в осмия месец се самоуби в Бургас. Сигналът е получен преди около час от служителите на Първо РПУ в областния град. Инцидентът е възникнал...