"Левски" би "Балкан", остава в борбата за титлата

10477
"Левски" би "Балкан", остава в борбата за титлата

"Левски" победи "Балкан" (Ботевград) с 81:71 в третия мач полуфиналния плейоф на Националната баскетболна лига в зала "Универсиада" в София. "Сините" се спасиха от отпадане от битката за титлата, след като намалиха с 1:2 победи в серията.

Двете загуби в Ботевград останаха зад гърба им и започнаха мобилизирано и амбицирани за победа. Лидерската позиция от 2:0 победи в серията, явно тежеше на гостите. Около 500 фенове на "Балкан" бяха в зала "Универсиада", за да подкрепят любимия си тим.  Двубоят започна вяло. Силата на "Балкан" - стрелбата от тройката, се беше позагубила.

"Левски" се опитваше да намери най-ефективната защита срещу атаките на съперника. Освен баскетболната игра зрителите видяха поредния цирк, на полувремето, сътворен от треньора Константини Папазов.Както винаги той имаше някакви претенции, налетя на колегата си Александър Тодоров и се наложи да бъдат разтървани. В първата част на мача "Балкан" допуснаха над 10 техни грешки, а и не им вървеше стрелбата, оръжието, което им донесе успех в предишните два мача.

Полувремето завърши 40:35 за домакините. Втората част, за около 5 минути "Левски" увеличи преднината си с 20 т., а "Балкан" влезе в ролята на догонващ. До края на третата част намали на 13 т. - 68:55. В последната четвъртина гостите засилиха защитата си, но "Левски" пазеше преднината си. "Балкан" записа над 20 технически грешки в мача срещу 6 на "сините". Следващият - четвъртия мач е в петък

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com