Христо Стоичков: Станах личност заради хората около мен

18218
Христо Стоичков: Станах личност заради хората около мен
Снимка: Getty Images/Guliver

Христо Стоичков сподели любопитни факти за себе си в интервю в предаването "Отблизо" с Мира Добрева. Носителят на Златната топка заяви, че няма конфронтации с журналистите, а с отделни хора, които не знаят кога и как да му зададат въпрос.

"Най-много ме дразни, когато се прибирам от Испания и съм на среща или прием и някой дойде и ти сложи микрофона. В Испания такива проблеми нямам. С големите журналисти у нас също нямам проблеми. Личностите знаят кога и как да ти зададат въпрос. Не съм отказвал интервю или да дам автограф на дете", заяви Камата.

Камата: Какъв фаворит ще е Бразилия, ако срещне Испания?

"Ще има две големи изненади на Световното", заяви легендата Христо Стоичков във втората част на интервюто си за българската телевизия в...

Стоичков заяви, че сам не би могъл да постигне нищо и благодари на хората около себе си.

"Станах личност заради хората около мен. Ако не бяха колегите ми в ЦСКА, Барселона, националния отбор, семейството, нямаше да постигна нищо. Няма как да кажеш - само аз... Има хора около мен, без които не може. Не съм се карал и с жена ми за толкова години. Мариана е глава на семейството. Тя отгледа децата ми. Аз бях другаде, нямах време да бъда вкъщи. С нея сме приятели от 1987 година, макар че много хора се опитаха да разбият семейството. Имали сме спорове, но това са нормални неща", заяви легендарният номер 8.

Бившият футболист коментира ролята на майката в семейството и определи като героини българските жени, а за най-важното нещо в живота посочи децата.

"Бих подарил букет на всички майки. Те са героини. Да отгледаш деца... Няма нищо по-хубаво от това детето да стане сутрин, да дойде и да те гушне. Имам две деца, може и да потретим (смее се). Може да имаме пари, но това е безценно", коментира Стоичков.

Стоичков избира красавици за мондиала

Ангажиментите на Христо Стоичков нямат край. Работодателите му в мексиканската "Телевиса" му отредиха още една задача - да журира в кон...

Камата призна и коя е най-голямата му болка във футбола. Това е загубата от Италия с 1:2 на световното първенство в САЩ, за която нападателят обвини френския рефер Жуел Киньо.

"Най-голямата ми мечта я открадна един французин. Един съдия, който е пълен бездарник. Няма да му кажа името, той се подигра с мен, с колегите си. Видях го преди години и го наплюх. И аз греша, не съм безгрешен. Мога да се променя... По-умен мога да стана, по-прост не. Любимата ми дума е да питам за майка му, нали е разбра, който не е коректен с мен...", завърши Стоичков.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com