Паро за ЦСКА: На гол тумбак пищов не става

6823
Паро за ЦСКА: На гол тумбак пищов не става

Най-успелият треньор в историята на българския клубен футбол Аспарух Никодимов заяви, че изобщо не е учуден от напускането на Емил Гъргоров и Джаксън Менди. Според него бягството на двамата е логичен завършек на сбърканото управление на клуба през изминалата година.

"Ситуацията започва да става плашещо идентична като тази от миналото лято. Напускането на Гъргоров и Менди е малка част от всички проблеми. Просто мисленето в клуба е сбъркано. Бягството на някои водещи играчи е логичният резултат от слабото управление. На гол тумбак пищов не става. Бадема стори каквото можа, но всеки си има граница на търпението и лъжите, които може да понесе", заяви Никодимов пред "Тема спорт".

ЦСКА изгони Бай Добри

Изненадващо в тежката обстановка в ЦСКА виновен излезе човекът, на когото целият живот е свързан с ЦСКА. В петък треньорът Стойчо Младе...

"Томов беше подведен от емоциите и сега обещанията му излизат през носа. Защо трябваше да обещава големи премии?! Защо се изхвърляше с приказки за титла?! Днес (б.а. - вчера) цялата истина около състоянието на ЦСКА лъсна. Трябваше в клуба да си следват предварително начертания план - да се оздравяват. А вместо това си блъскаха по 15 хиляди лева заплата на десетина човека. И Томов, и Стойчо само си подхвърляха разни лафове, мятаха прах в очите на хората и накрая нищо - допълни Паро. - Ние не можем да лежим на четирите победи над Левски. Този отбор не е критерий и мерило за ЦСКА. А някои се помислиха за недосегаеми след успешната серия в дербито", каза още Никодимов.

"Томов обаче не е единственият виновник. Другите в клуба да не се крият зад гърба му, а да признаят и собствената си вина. Ако се беше следвал моделът "Литекс" с налагането на млади играчи, сега нямаше да има подобни проблеми. А сега сме се напълнили с възрастни футболисти, без перспективи и без пари. Но тези играчи не ги водеше Томов, а треньорът... Напускането на Гъргоров и Менди няма да е фатално за отбора. По този начин обаче съблекалнята се изпуска и точно това е големият проблем. Най-тежко за Стойчо Младенов ще бъде, ако загуби доверието на играчите. На него точно това е силата му и ако загуби респекта на футболистите, ще стане безпомощен", коментира още Никодимов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com