Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В голово шоу: Ботев надигра Лудогорец и взе Купата, бразилец провали "орлите" (ВИДЕО)

15 май 2024, 21:08 часа • 4015 прочитания

Ботев Пловдив е новият носител на Купата на България. „Канарчетата“ спечелиха отличието, след като се наложиха с 3:2 над Лудогорец във драматичен финал, игран на Националния стадион „Васил Левски“. Срещата бе изключително оспорвана, но в крайна сметка тимът на Душан Керкез излезе победител. По този начин Ботев спечели Купата за четвърти път в своята история.

В големия грешник за Лудогорец се превърна нападателя Руан Крус, който дълбоко в даденото от съдията продължение, при резултат 3:2 за Ботев, пропусна дузпа. 

Ботев изненада Лудогорец преди почивката

Ботев Пловдив поведе в резултата още в четвъртата минута на срещата. След центриране на Ивелин Попов в наказателното поле на съперника Антоан Конте бе най-съобразителен и с глава матира Дамян Христов.

Радостта на символичните гости обаче бе кратка, след като в 8-ата минута Лудогорец изравни. Кайо Видал свали една топка към Квадво Дуа, който с прецизен удар не остави никакви шансове на Ханкич. В следващите минути Лудогорец натисна съперника си, но така и не успя да преодолее стража на Ботев, който се отличи със страхотни спасявания след удари на Педро Нареси и Антон Недялков.

В 45-ата минута на срещата Ботев Пловдив поведе за втори път в мача. Джеймс Ето'о изведе по отличен начин Мартин Секулич сам срещу Дамян Христов и нападателят с удар по земя се разписа за 2:1. При попадението вратарят на Лудогорец получи травма и се наложи да бъде заменен принудително.

Руан Крус пропусна дузпа в 99-та минута

Ботев в носител на Купата на България за сезон 2023/24 🟡⚫ Полет за вечността! 🔥

Posted by Botev Plovdiv on Wednesday, May 15, 2024

След почивката двата тима продължиха да търсят попадение и Ботев успя да стигне до трети гол в 58-ата минута. Брахими се възползва от грешка на Сундберг и подаде на Уме Емануел, който от близко разстояние прати топката в мрежата за 3:1.

Лудогорец върна едно попадение в 78-ата минута. Антон Недялков подаде отлично в наказателното поле на Ботев, където Руан Крус с шпагат се разписа. В 99-ата минута разградчани получиха право да изпълнят дузпа, след като Антоан Конте извърши нарушение в наказателното поле.

Зад топката застана Руан Крус, който стреля силно, но над напречната греда, като по този начин пропусна да прати мача в продължения и даде Купата в ръцете на Ботев.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Хегемонията на Лудогорец, разделението в Левски и неяснотите в ЦСКА

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес