X
 
 

Нов проект ще озеленява Благоевград

389 0
photo of Нов проект ще озеленява Благоевград
Снимка: община Благоевград
Днешната сесия на общинския съвет в Благоевград отдели най-много време на въпроси, свързани с озеленяване в града. Както Actualno.com вече съобщи, преди дни почти целия град беше реновиран с ново озеленяване в различни части на града. Маргаритки, петунии и теменужки красят центъра на Благоевград, градската градина, теренът около река "Бистрица" и други топ локации на общината, които радват жителите и гостите. Планът на д-р Атанас Камбитов обаче е свързан с още по-масово озеленяване.

На общинския съвет стана ясно, че общината възлага проект за цялостно озеленяване, което ще обхване още ключови точки.

Евродепутат дари 20 000 лв. на Благоевград

Днешната сесия на общинския съвет в Благоевград започна с добра новина. Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков ще дари на община Благоевг...

„Знаете, че средствата за озеленяване и поддържане на зелената система за 2019 година са завишени в пъти, в сравнение с минали години. Средствата за измиване на улици също са значително повече. В момента се изпълнява проект по Трансгранично-сътрудничество за изграждане на 5 сондажни кладенеца, за напояване на зелените площи. Навсякъде в града поставяме и цветна украса“ - коментира Камбитов.

Общинските съветници с радост приветстваха новината за по-мащабното озеленяване, което според тях би решило, отчасти и проблема с мръсния въздух в града. Припомняме, че Благоевград беше сред градовете, които през зимата имаха завишени нива на фини прахови частици. Кметът Камбитов обаче успокои, че са нивата са в форма и се работи по изграждане на повече мерки в борбата с мръсния въздух.

Сесията продължи с обсъждане на въпроси, свързани с битовите отпадъци и водоснабдяването.

 

Кметът на Благоевград и посланикът на Ирландия наградиха журналисти

След като преди броени дни в Благоевград бяха раздадени почетни награди на магистрати, прокурори и адвокати, днес дойде ред и на журнал...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално