Нови пейки и кошчета са монтирани в Благоевград

12479
Нови пейки и кошчета са монтирани в Благоевград
Снимка: Thinkstock

195 пейки са раздадени в рамките на инициативата „Благоевград – това си ти“. Голяма част от парковото оборудване, което включва и кошчета за отпадъци, вече е монтирано, а безплатният посадъчен материал – посят, обяснява пресцентърът на общината.

Част от гражданите са решили дори да доразвият инициативата, като са боядисали самостоятелно пейките и са ги аранжирали с различни видове цветя. Един от тези примери е в пространството между блоковете на улица „Петър Зографски“ 6А и 6Б, където до новата пейка и кошче има засадени рози и мястото е обособено като любим кът за отдих и почивка за жителите от блоковете.

„Месец на фотографията” в Благоевград

Първата обща годишна изложба на благоевградските фотографи е изключително важно и значимо събитие за местните творци. Това е първата по...

Забелязва се и тенденцията, че обитателите на междублоковите пространства, облагородени със собствени усилия, са по-непримирими към вандалските прояви и ревниво пазят от посегателства новосъздадените кътове за отдих, отчитат от общината.

Кампанията започна на 14 април, като за пейки, кошчета и райграс можеха да кандидатстват всички граждани. Единственото условие бе мястото, предвидено за облагородяване, да бъде публично и със свободен достъп за всички.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com