Руско-българска компания с инвестиционно намерение за голф игрище в Банско

7816
Руско-българска компания с инвестиционно намерение за голф игрище в Банско
Снимка: pixabay.com

„Голф плюс“ ЕООД е подала инвестиционно намерение за голф игрище в Банско. Имотите, на които ще се реализира бъдещият проект, са придобити от нея през 2005 година, съобщи кметът на общината Георги Икономов.

Справка в Търговския регистър сочи, че фирмата с регистрация във Варна е еднолична собственост на руската компания „Инвест-Девелопмент“ – публично акционерно дружество, регистрирано в Москва. Компанията се занимава с проекти в областта на търговията с недвижими имоти.

Учредители на дружеството са  „Независимая регистрационная компания“ и няколко български компании - „България ер“, „Техноимпортекспорт“ (София), „ЕСКАНА Русия“ (Варна).

Икономов подчерта, че към момента в община Банско е внесено единствено заявление за допускане изработване на Подробен устройствен план - "ПУП - ПРЗ за промяна предназначението на земеделска земя за голф игрище".

„Не е предоставена информация относно съдържанието на инвестиционния проект. Такава допълнителна информация е изискана официално от заявителя.

Инвестицията направена до сега за придобиване на имоти на територията на община Банско е над 7 000 000 лв.“, уточни той.

Територията, на която ще бъде изработен подробен устройствен план е собственост на „Голф плюс“, придобита по договор с община Банско от 18-ти ноември 2005 г. 

Тя обхваща пет имота на обща площ от 370,652 дка от землището на Банско, разположени на запад от града, в местностите „Белизмата”, „Момин гроб”, „Палигоден” и „Котечкото”.

Имотите са на разстояние от около 1500 метра от регулационните граници на града и на около 1200 метра от начална станция на кабинков лифт към ски-зоната.

Проблемът е, че към момента те са с трайно предназначение - земеделска земя.

Част от тях се намират в територии, които според Общия устройствен план (ОУП) на община Банско попадат в устройствена зона "Озс1" (озеленени територии за широко обществено ползване извън населените места).

Друга част попадат в територия, за която е установен режим на превантивна защита и е предвидена да запази статута си на земеделска земя.

За да се стигне до реализиране на инвестиционното намерение, е нужна процедура по изменение на ОУП и обособяване на устройствена зона, даваща възможност за преотреждане на земеделски земи в територия за изграждане на голф игрище.  

„Качествените спортни съоръжения и в частност за спортове,  които се практикуват на открито през топлата част от годината, допринасят за развитието на населените места от региона като целогодишна туристическа дестинация. Голф игрището ще привлича спортисти от различни части на света и ще допринесе за разнообразните възможности за спорт и рекреация, които предлага община Банско“, коментира градоначалникът.

Според него съоръжението би дало възможност за провеждане на летни състезания, като добавка към престижните стартове от световната купа по ски и сноуборд, които се провеждат в ски зоната на Банско.

„Целта на тази посока на развитие на община Банско е да се осигури приток на туристи през ненатоверените части от годината, което ще доприниесе все повече туристически обекти да работят целогодишно“, добави Икономов.

Справка в публичните регистри сочи, че всички имоти, които дружеството притежава в Банско, са били заложени в Централна кооперативна банка. Залогът е вдигнат по средата на 2017 година.

На 12-ти февруари тази година за управител на дружеството „Голф плюс“ е била избрана Веселина Стефанова на мястото на Жулиета Багдасарова.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Две леки земетресения край Симитли

АДФИ със спешна финансова проверка в община Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Благоевград