Крахът - Последната битка на маршал Жуков

72457
Крахът - Последната битка на маршал Жуков
Снимка: Факел експрес

Виктор Суворов (1947) е автор на бестселърите "Аквариумът", „Освободителят“, „Ледоразбивачът“, „Денят М“, „Последната република“, „Разгромът“, „Самоубийство“, „Сянката на победата“, „Вземам си думите назад“, „Майката на дявола“. Носител е на множество висши държавни награди на различни страни, професор хонорис кауза на Варшавския университет, почетен член на Международната академия за наука, образование, индустрия и изкуства в Калифорния, която го удостоява със златен медал „Алберт Айнщайн за изключителни заслуги“, обявен е за Личност на 2008 година и удостоен със златен медал „Франц Кафка“ през 2011-а от APIA (Authors and publicists intеrnational association).

Новата книга на световноизвестния историк, писател и военен аналитик Виктор Суворов е втората част на трилогията „Хроника на Великото десетилетие“ – грандиозна историческа реконструкция на събитията от 1956–1957 година, когато управляващият дуумвират Хрушчов – Жуков отстранява от ръководството на Съветския съюз бившите най-близки съратници на Сталин, а Жуков тайно подготвя военен преврат, за да свали Хрушчов и да стане пълновластен господар на страната.

Блажени са блажените

Ясмина Реза (1959) е сред най-ярките и поставяни съвременни драматурзи в света. Още с първата си пиеса „Разговори след едно погре...

Като реконструира събитията от онова време и сглобява известни и малко известни факти в сложна мозайка, авторът разказва за борбата за власт в ръководството на СССР, за заговора на Жуков и съратниците му срещу Хрушчов, за разкриването на този заговор благодарение на редица случайности и за сложната тайна операция за изолирането и отстраняването на Жуков от власт. „Крахът“ е книга за това как се променя управлението на страната след отмяната на сталинската практика за систематична насилствена смяна на ръководния елит, как започва да прави кариера във властта новото поколение млади партийни лидери, които след няколко години сменят Хрушчов на кормилото на страната, какъв алтернативен сценарий за развитието на СССР е подготвял Жуков и защо Хрушчов, макар да е направил много грешки по време на управлението си, все пак заслужава ако не благодарност, то поне признателност за това, че е спасил страната и света от Жуков.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги