Магията на Хималаите

53385
Магията на Хималаите
Снимка: Хермес

Данка Пергелова е завършила ВИАС в София. Специализира „Управление на проекти“ в НБУ. Управляващ съдружник е във фирми за строителни и консултантски услуги.

Пътешествията са нейната голяма страст. Посетила е всички континенти, приемайки предизвикателства и несгоди, водена от любопитство към непознатите земи и култури.

"Бой на тигри" от безспорната руска кримикралица

Момиче пада от балкона на жилищна сграда в Москва и умира. Свидетелите единодушно твърдят, че жертвата е била бутната от сестра й &ndas...

Участието в експедиция до ледения континент Антарктида, изкачването на Ухуру, най-високият връх на Килиманджаро, Африка, и кората около свещената планина Кайлаш в Тибет са сред най-екстремните й преживявания.

Най-голямата й любов си остават Хималаите.

Хубаво е човек да има мечти. „Еверест“ навярно за мнозина звучи тривиално. Зависи към какво човек се е устремил и какъв смисъл влага в този символ.

Най-честните мошеници на света

Светът е пълен с мошеници, наивници, красавици, полицаи, вируси, антибиотици, фалшиви дипломи, съмнителни професори, струнни музикални...

Преследвайки мечтите си, човек осмисля живота си. Няма значение колко са високи, важното е да ги има!

Тази книга няма претенции за научна задълбоченост и интерпретация на фактите. Тя е опит за представяне на личните ми впечатления от един кратък престой, обогатен от лутанията ми при предишни пребивавания. Някои от притчите, легендите и символите определено са противоречиви. Но разнообразието е толкова голямо, колкото и броят на боговете, демоните и митичните същества, обитаващи тези земи. Предала съм това, което ми е разказано от местните хора, и ако някъде звуча критично, то съвсем не е от недоброжелателност, а за да разсея митове и очаквания.

Според будистката философия силното желание е причина за страдание. Опитът ме убеди, че и прекомерните очаквания носят разочарования. Винаги и навсякъде в пътешествието, наречено живот.

От автора


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com