Приличаме си повече, отколкото си мислим

2903
Приличаме си повече, отколкото си мислим

„Една книга за мира“ предлага различен поглед към уж разделящите ни религии

„На този свят съществуват повече неща, които ни свързват, отколкото такива, които ни разделят” – това се опитва да ни докаже „Една книга за мира“ със своя новаторски прочит към религиите. Проектът е съвместна инициатива на New Moment и подразделението на Y&R в Dubai за Междурелигиозния съвет в Босна и Херцеговина и подпомага мисията му да премахне религиозните предразсъдъци и да повиши информираността за значението на междурелигиозния диалог.

Книгата е дело на опитния журналист Мирнес Ковач и сравнителните теолози Мохамед Фазлович (мюсюлмани) и Павле Мийович (християнин). Съвсем скоро произведението ще бъде достъпно за всеки, който иска да се запознае с фактите в историята на двете най-разпространени вероизповедания – християнство и ислям. „Една книга за мира“ сравнява техните основни принципи и разкрива фундаменталната прилика между двете религии.

„Книгата“ събира на едно място ученията от Библията и Корана, показвайки колко подобни са посланията на двете свещени книги по 10 конкретни теми: Един Бог, Мир, Справедливост, Любов, Семейство и Съседи, Светостта на живота, Съчувствие, Прошка, Помощ за ближния и Надежда. Целта е религиозният диалог и дискусия сред обикновените хора да бъдат възродени. Самите автори със своето успешно сътрудничество показват колко добре можем да съжителстваме и да си помагаме, независимо от религиозните си убеждения. И тримата са от Босна и Херцеговина – една многонационалната и многорелигиозна държава, в която съжителстват 4 различни вероизповедания

„Една книга за мира“ бе представена за първи път в телевизионно предаване на международния новинарски канал Ал Джазира. Тя ще бъде изпратена на най-влиятелните световни лидери като Негово Светейшество папа Франциск, Доналд Тръмп, Владимир Путин, Ангела Меркел и много други по целия свят.

Можете да свалите или прочетете книгата безплатно на onebookforpeace.org, както и да изслушате аудиоверсията на радио станцията на http://listen.radionomy.com/onebookforpeace, да последвате кампанията в Twitter на @OneBookForPeace, или да използвате #OneBookForPeace, за да изразите мнението си за това послание за мир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com