"Просяк, крадец" е достойният край на една история, развълнувала милиони читатели по света

8366
"Просяк, крадец" е достойният край на една история, развълнувала милиони читатели по света
Снимка: Сиела

След като напролет излезе новото издание на „Богат, беден” на Ъруин Шоу, сега дойде редът и на продължението му – „Просяк, крадец” (ИК „Сиела”) е вече по книжарниците, за да радва любителите на истински стойностната литература и качествения превод.

Магнум опусът на Ъруин Шоу – „Богат, беден”, и неговото продължение „Просяк, крадец” – се появиха в нови луксозни издания с твърди корици на българския книжен пейзаж през 2015 г. в превод от английски език, дело на известната преводачка Ваня Томова. За разлика от минорното и безперспективно начало на първата книга, в продължението парите не са проблем за семейство Джордах, но както често се случва в живота – щастието не може да бъде купено с пари…

"Зимна приказка" – магията на Коледа в рисунки

Снежинки, подаръци, коледни чорапчета и празнична украса изпълват страниците на увлекателната книжка за оцветяване „Зимна приказк...

В блестящия завършек на своята сага Ъруин Шоу проследява нелеката участ на наследниците на семейство Джордах – всички те, белязани от своя произход, от успехите или грешките на родителите си, от завещаните житейски уроци, които влизат в конфликт с променящия се свят. Под светлината на прожекторите в „Просяк, крадец” са вече познатите герои Рудолф и Гретхен, скърбящи за смъртта на своя брат Том, както и Били и Уесли – третото поколение, носещо кръвта на фамилията Джордах, които повеждат личния си бунт срещу съдбата.

Видният американски писател, драматург и сценарист Ъруин Шоу (1913–1984) е роден с името Ъруин Гилберт Шамфороф в Южен Бронкс, Ню Йорк, в семейството на руски емигранти от еврейски произход. Завършва в колежа Бруклин през 1934 г. и още на следващата година започва да пише сценарии за няколко радио предавания, сред които Dick Tracy, The Gumps и Studio One. Първият му роман – „Младите лъвове”, се появява на бял свят през 1948 г. и се основава на преживяното от самия автор в Европа по време на Втората световна война. Ъруин Шоу е автор на множество пиеси, разкази и романи, но най-известните му произведения и до днес остават „Богат, беден” и „Просяк, крадец”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги