400 000 коли се изнасят от София за Коледа

8510
400 000 коли се изнасят от София за Коледа

400 000 коли се очаква да затапят изходите на столицата в петък. Тогава е и последният работен ден преди празничните дни за Коледа.

Грубите сметки показват, че поне милион столичани в повече ще празнуват извън София, като голяма част от тях ще тръгнат на път в последния работен ден, съобщи Стандарт.

Около 150 полицаи пък ще се грижат за сигурността на шофьорите и хората по улиците и шосетата. Повечето от тях ще се въртят по часове на смени на изходите на града, където се чакат и най-големите тапи за вътрешността на страната. По пътя за Перник както обичайно ще има отворени две шосета по посока Е-79 в петък и две в обратната посока в сряда - 26 декември.

Униформените имат и задачата, ако видят зор в трафика, да спират светофарите и да излизат да регулират движението сами.

Масови проверки ще има пък в цялата страна за алкохол, издадоха от КАТ. Така полицаите ще проверяват след празничните дни и фирмените банкети дали някой не е седнал на чашка зад волана. За заловените с алкохол няма да има прошка, но полицаите може и да си затворят очите за леки нарушения.

Отделно от катаджийските проверки ще има и акции за пиратки и опасни пиротехнически средства. Повече от месец вече пък пожарникарите проверяват заведенията, дискотеките и баровете, където се очаква да се тълпят хората  по време на празниците.

В София организират раздаване на топъл чай заради ниските температури

Столична община организира раздаване на топъл чай във връзка с ниските температури. Това съобщиха от Столична община. От 9.00 часа до 1...

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com