97-ми ден протести

10930
97-ми ден протести

Към 19:00 часа протестиращите срещу кабинета „Орешарски” блокираха движението на площад „Независимост” пред Министерски съвет, предаде „Фокус”.

Някои от недоволните граждани държат плакати, на които пише: „Не освинявайте държавата ни”, „Скоро ще ви изръчкаме от там”.

#ДАНСwithme за 93-и път: Протести и в „Нощта на театрите”

За 93-а поредна вечер се провеждат протести в София срещу правителството на Пламен Орешарски. В „Нощта на театрите” около 1...

След 19:40 протестиращите в столицата потеглиха към централите на партиите. Участниците в протеста проведоха гласуване с вдигане на ръка за това накъде тръгнат: към Народното събрание или към централите на партиите. Протестиращите тръгнаха от Министерски съвет към централата на БСП със скандирания „Оставка” и „Червени боклуци”. В началото на шествието вървяха барабанистите.

Участниците в протеста са издигнали плакати с искане за оставка на правителството, като на единия от тях пише: „Ние искаме 121 места в нашия, а не във ваши парламент”. Полицията навреме спира и пренасочва движението, докато протестиращите преминават улиците към. В протеста участват около 400 са протестиращи.

Около 20:10 протестиращите изпяха химна на България пред централата на ДПС в столицата. Недоволните граждани скандират „оставка”, свирят със свирки, бият по барабани и освиркват централата на партията. Движението по бул. „Ал. Стамболийски” от централата до църквата „Света Неделя” е блокирано. Пред входа на централата на ДПС има полицейски кордон. Протестното шествие се насочи към Министерски съвет.

В 20:30 протестното шествие се върна отново пред сградата на Министерски съвет и продължи към Народното събрание. Кордон от полицаи препречи движението на шествието към бул. „Дондуков” и към Президентството. Недоволните граждани се движат по бул. „Цар Освободител”, като движението по булеварда е блокирано, докато преминават протестиращите. Те скандират оставка, свирят на свирки, бият на барабани, развяват български знамена. Зад тях се движи полицейска патрулка. До момента протестът протича спокойно.

За 96-и път недоволните заклеймиха "правителствената лудница"

За 96-та поредна вечер недоволни от кабинета "Орешарски" граждани излязоха в центъра на столицата. Протестиращите развяваха български ...

След 21:00 часа протестиращите започнаха да се разотиват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com