Без магистрали няма културен туризъм

5566
Без магистрали няма културен туризъм

Аз лично се убедих, че без магистрали ние не можем да направим културния туризъм. Това каза професор Николай Овчаров, археолог, в интервю за предаването на NBT „Забранено за лъжата”, цитиран от агенция "Фокус".

Той заяви, че като цяло изграждането на магистралите и въобще на инфраструктурата е до голяма степен част от развитието на туризма.

Борисов поиска срок от археолозите на магистрала "Хемус"

Министър-председателят Бойко Борисов се запозна с хода на строителните работи на автомагистрала „Хемус” в участъка Шумен &n...

„Примерно, преди години аз се опитах да докарам на Перперикон руски туристи. Успях, два пъти ходих до Москва, изнасях лекции, създадох интереса и се оказа, че от Златни пясъци, за да могат да дойдат и да се върнат, за това са необходими три дни. А хората искат да го направят за един, максимум за два дни. Изграждането на тази инфраструктура е необходимо. Безумно закъсняло, но необходимо.

Сега въпросът е да се примирят миналото и бъдещето, защото те до голяма степен са свързани. Доколкото аз познавам българските археолози, те дадоха през последните години всичко от себе си и в крайна сметка до този момент не сме се излагали. Аз смятам, че просто трябва да се седне, да се спрат грубите нападки и да се разбере какво трябва да се направи и за колко време.

Не е необходимо всеки да знае всичко, въпросът е да се слушат специалистите, експертите и внимателно да се направят плановете за по-нататък”, каза професор Овчаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com