Бинев за задържаните в Испания български моряци: Това е новата Либия!

8511
Бинев за задържаните в Испания български моряци: Това е новата Либия!

Ще търся европейска защита на българските моряци. Това заяви Председателят на ГОРД Слави Бинев пред медиите в Монтана. „Това е новата Либия!“ За втори път десет години след Иван Костов Бойко Борисов произнася присъда на български граждани и ги оставя на произвола на съдбата в чужбина.

Слави Бинев поиска еднозначен отговор от премиера на следните два въпроса: Ако българското правителство е имало предварителна инфомация, защо не е взело мерки да предотврати инцидента? Това е превенция в полза на националната сигурност на България и международният ни авторитет; Ако нашето правителство не е знаело, то защо Борисов излъга, че е участвал в разработката и разкриването на акцията?

Близките на моряците разочаровани от Борисов

След проведената среща с премиера Бойко Борисов, семействата на моряците от задържания в Кралство Испания кораб „Св. Николай заяв...

ГОРД настоява българското правителство да осигури професионална защита на българските моряци. Слави Бинев ще търси защита на правата на българските моряци и възможност за изслушване пред Европейската комисия „Антимафия“, предаде КРОСС.

Вторият акцент от пресконференцията беше представен от Юлияна Дончева, заместник-председател на „Новото време”, относно предстоящото разглеждане и приемане на Бюджет 2013.

Водещ приоритет за ГОРД е българското образование, което не заслужава мизерните 3,1 % от БВП, най-ниският процент за последните 10 години. Ние настояваме за 4,5 % от БВП за насърчаване на науката и развитието на обществото.

По отношение на поредният „подарък“ от нови 20 милиона за МВР, ГОРД предлага парите да бъдат използвани целево за работата на полицаите, а именно: осигуряване на постоянно полицейско присъствие в най-малките населени места, с цел опазване сигурността на хората, техните имоти и земеделска продукция; полицейско присъствие до всяко българско училище с цел превенция от наркоразпространители и престъпници и адекватно увеличение на заплатите на полицаите.

Моряците от "Св. Николай" ще бъдат съдени в Испания

Задържаните 21 български моряци трябва да бъдат съдени в Испания. Това заяви испанският вътрешен министър Хорхе Фернандес Диас, цитир...

Смятаме, че Бюджет 2013 трябва да има заложено увеличение на всички бюджетни заплати, за да се избегне избирателно толериране на държавните служители.

По време на пресконференцията, Председателят на ГОРД Слави Бинев представи областният координатор за Монтата – Пламен Ваков, и подчерта, че няма да бъдат допуснати „парашутисти“ в листите и заяви, че само местни хора ще защитават интереса на своите избиратели в националния парламент.

„ГОРД ще изправи разума като щит срещу глупостта и некомпетентността на това управление“, завърши Бинев.

Редактор: Калина Здравкова

Над два тона кокаин заловен в Карибско море

Повече от 2 тона кокаин беше заловен в Карибско море при съвместна операция на колумбийските и американските власти, съобщиха днес ВМ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com