Борисов: Казах на КЗП да провери Булсатком и bTV

22518
Борисов: Казах на КЗП да провери Булсатком и bTV

Премиерът Бойко Борисов лично взе отношение по търговския спор между bTV Media Group и "Булстаком". Борисов съобщи, че е възложил на Комисията за защита на потребителите (КЗП) да провери спора между телевизията и кабелния оператор.

По думите на Борисов, цитирани от агенция КРОСС, той е казал на председателя на КЗП Веселин Златев да бъде направена проверка. В типичния си стил Борисов обясни, че заради спора страдат потребители и не е редно да се карат хората да си купуват антени, когато си плащат за някакъв пакет. "Не мога да си гледам Шоуто на Слави", обобщи премиерът.

Дарик напуска АБРО

Българското национално Дарик радио подаде документи за напускане на Асоциацията на Българските Радио - и Телевизионни оператори (АБРО),...

Спорът между "Булсатком" и bTV Media Group върви от седмицата по Коледа, като bTV вече спря сигнала си към кабелния оператор.

Помолен да коментира акцията на полицията в сградата на ТВ+ и по-точно дали е бил предварително предупреден, Борисов каза, че полицията няма нито задължението, нито навика, нито е редно да го предупреждават. От вътрешна информация, която е дал служител на ТВ+, че има нередности – двойно счетоводство – така е дошла проверката, каза Борисов.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com