Българка, излежаваща присъда във Франция, се е самозапалила

8156
Българка, излежаваща присъда във Франция, се е самозапалила

Българска гражданка е починала в затвор във Франция, запалвайки се сама в килията си, съобщи БНР. Случаят е разследван от местната жандармерия. Все още се изясняват обстоятелствата около смъртта на 73-годишната българска гражданка, сложила край на живота си в центъра за лишени от свобода във френския град Жу ла Вил.

Според регионалния вестник "Йон репюбликен" загиналата, чието име не е съобщено, е излежавала присъда за опит за убийство и е трябвало да излезе на свобода на 80-годишна възраст през 2019 г.

Резултатите от аутопсията, очаквани днес или утре, трябва да внесат повече яснота около смъртта на затворничката. Според същото издание тя се е самоубила часове след завръщането си от психиатрията в град Осер, където е била настанена след предишен опит да сложи край на живота си.

Камерън обмисля да създаде пречки за българите на Острова

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че правителството ще обсъди как да попречи на мигрантите от Европейския съюз (ЕС) да се въз...

Вестникът цитира свидетелства на надзиратели, които са чули викове от килията, но когато се се намесили, е било късно. Загиналата е подпалила дрехите си, но засега не е известно с какво запалително средство и как го е придобила. В последно време затворът в Жу ла Вил си спечели лоша слава заради разрити нарушения от страна на персонала.

Предполага се, че става въпрос за Кина Никова, която беше осъдена на 10 години затвор във Франция за опит за убийство на 13-годишния си внук, както в края на 2011 г. съобщи affairesetproces.com.

Бабата имала конфликт със снаха си и решила да й отмъсти като убие собствения си внук. На 24 август 2009 г. в дома на семейството в град Фурж тя нанесла многобройни удари с нож по гърба на момчето, което с неумоверни усилия успяло да избяга и да сигнализира в полицията, благодарение на хладнокръвието си. По-късно възрастната жена е открита край път, където смятала да се хвърли под гумите на някоя от колите.

Пенсионираната фармацевтка призна за опита за убийство по време на двудневния съдебен процес. Това, което тя каза, бе:"Извинявам се на френския народ, че ми позволява да бъда хранена и настанена в затвор, където се чувствам добре".

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com