ЕК: Г-н Дянков, няма нищо общо между коледни добавки и европейските фондове

11610
ЕК: Г-н Дянков, няма нищо общо между коледни добавки и европейските фондове

Твърдението на финансовия министър Симеон Дянков, че не е имало коледни добавки за пенсионерите заради късен транш на средства по Кохезионния и структурните фондове беше тотално разбито в официално изявление от Европейската комисия.

В изявлението ЕК напомня на българския финансов министър, че „не съществува връзка между коледни надбавки и Кохезионния или структурните фондове”.

Пенсионерите пак кучета ги яли

И какво се оказа накрая - бюджетният дефицит за 2012 г. излезе два, дори три пъти по-нисък от заложения в държавните бумаги, а коледни ...

„Решенията във връзка със социалните плащания на пенсионерите са изключителна компетенция на съответната държава-членка и не зависят от сумите, които Европейската комисия възстановява в рамките на Кохезионния или структурните фондове”, обяснява ЕК на Симеон Дянков.

„Сумите по Кохезионния и структурните фондове се изплащат въз основа на представени от държавата-членка заявления за междинно плащане за сертифицирани допустими разходи”, завършва комюникето на Европейската комисия, цитирано от bTV.

Това не е първият случай, в който разбиранията на Симеон Дянков противоречат на установените принципи на функциониране на публичните финанси на една държава и мястото ѝ в едно наднационално обединение, каквото е ЕС. През последните три години вижданията на финансовия ни министър и Брюксел се разминаха по въпроси като размера на безработицата в България и прогнозите за годишния ръст на развитие на икономиката.

Припомняме и че само преди ден Симеон Дянков изрази задоволство от финансовата 2012 година и се похвали, че изпълнението по държавния ни бюджет е толкова добро, колкото това на Германия и само Швеция е пред нас по държавен финансов баланс през миналата година.

Дянков: Брюксел е виновен, че нямаше добавки за Коледа за пенсионерите

Европейският съюз е виновен, че пенсионерите в България не получиха коледни добавки. Това заяви министърът на финансите Симеон Дянков. ...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com