Фандъкова: Мобилизирали сме много сили и техника за гасене на пожара

4506
Фандъкова: Мобилизирали сме много сили и техника за гасене на пожара

За момента са мобилизирани достатъчно сили и техника за гасенето на пожара в района на село Локорско. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус”.

На място са комисар Василев – заместник-директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, комисар Методиев от столичната пожарна, горските също са тук. Очакваме да дойдат военни – две групи по 40 души, които да се включат в гасенето. За момента са мобилизирани достатъчно сили и техника. Надявам се да се справят и да го локализират, за да може да не се разраства и да не отива още повече към гората”, посочи кметът.

Ситуацията с пожара край село Локорско е под контрол

Към момента ситуацията с пожара край село Локорско е под контрол. Това съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекц...

„Очаквам към 17:30 часа да дойде мобилната лаборатория, за да замери въздуха, тъй като горната част на селото е много задимена”, добави Фандъкова.

В гасенето на пожара са се включили 24 души доброволци от отряда на общината. „На място има и местни хора. Кметът на Войнеговци с група доброволци вече работят от два часа. Хората успяха да помогнат за това пожарът да се отдалечи от къщите”, заяви Йорданка Фандъкова.

Припомняме ви, че към момента ситуацията с пожара край село Локорско е под контрол. Това съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, цитиран от „Фокус”.

 „Ситуацията остава тежка. Усилията ни са насочени особено към това - да пазим къщите и дворовете на хората. За радост, успяхме да спасим един човек, който беше в гората; неговият живот вече не е застрашен”, заяви главен комисар Николов.

Фандъкова: Скъпо покритие може да запази паметниците от посегателства

Скъпо покритие може да запази паметниците от посегателства с боя, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти във връзка с ...

Оттук-нататък, освен силите на София, които са повече от 15 екипа, се включват сили и от съседните области. Обърнахме се за съдействие към Министерство на отбраната. Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ни увери, че хеликоптерът вече е там. Ще изпрати и три специални автомобила и две модулни формирования за оказване на помощ при гасене на горски пожари”, добави главен комисар Николай Николов.

Вертолет от състава на Военновъздушните сили и два модула от военни формирования на Сухопътните войски помагат на структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР за потушаването на пожара в подножието на Стара планина, край софийското село Локорско. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Двата модула са от състава на военни формирования 28 610- Горна Баня и 42600 – Мусачево. Екипажът на вертолет Ми-17 излетя в 15:27 часа от летище Крумово за извършване на полети за разузнаване и гасене на горския пожар.

Голям пожар пламна в района на софийското село Локороско

Голям пожар пламна в района на софийското село Локороско. Сигналът е подаден в 12.40 ч. Гори борова гора. На мястото на пожара са изпр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com