Фандъкова: На 30 000 лв. възлизат щетите от снощните протести

15596
Фандъкова: На 30 000 лв. възлизат щетите от снощните протести

Щетите от снощните протести в столицата възлизат на 30 000 лева, това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, предаде Агенция “Фокус”.

Около 30 000 лева е стойността на щетите за Столична община. В тях влизат всички колчета, павета, тротоарни плочи, които са били изкъртени. Това е установено след проверка на Столичния инспекторат, каза Йорданка Фандъкова.

7 пострадали при протестите са прегледани във ВМА

Седем души, пострадали при сблъсъците снощи, са преминали през Военномедицинска академия. Това съобщиха за Агенция “Фокус” ...

Йорданка Фандъкова благодари на главния прокурор за коментара му по повод сигнала на "Атака" срещу столичния кмет. По-рано главният прокурор заяви, че не вижда проблем в поведението на кмета.

Фандъкова каза, че в продължение на 40 дни тя и Столична община са в постоянен контакт с органите на реда. Тя каза, че многократно е призовала протестиращите да не блокират движението и важни пътища.

Столичният кмет смята, че е отговорност на полицията да осигури спазването на закона, който не разрешава масови събирания на хора след 22.00 часа. Фандъкова заяви, че след 22.00 часа законът не позволява да се събират хора и не разбира – защо очакват от кмета на София да направи нещо след 22.00 часа. Отговорност на полицията е да осигури спазване на закона, каза Фандъкова.

На въпрос на журналисти – какво ще предприеме общината след вчерашните протести, Фандъкова отговори: „Разговаряла съм с директора на Столичната дирекция на вътрешните работи – да се вземат мерки преди всичко за опазване на живота на хората от всички страни. По отношение на опазването на имуществените работи, върху това наистина искам да подчертая, че ситуацията е напрегната”.

Борисов: Явно Миков се почерпи добре в Белград

Алтернативата е нови избори веднага. Това каза в интервю за предаването на Нова телевизия „Здравей, България” Бойко Борисов...

Имам издадена заповед към СДВР – затова да се обърне изключително внимание на защитата на имуществото, посочи Фандъкова.

40 дни повтарям, че разделението на хората, липсата на чуваемост, липсата на диалог, са опасни, каза Йорданка Фандъкова. Относно коментарите и упреците към мен – струва ми се, че някой се опитва да прехвърли проблемите от болната глава на здравата – наистина това не е добро. За мен доброто е търсене на диалог, проява на разум, за да може в тази напрегната ситуация, да се намери най-добрият начин да се защитят хората, каза Фандъкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com