Фандъкова: По-добре градският транспорт да се обслужва от общински фирми

5330
Фандъкова: По-добре градският транспорт да се обслужва от общински фирми

"Добре е градският транспорт в София да се обслужва от общински фирми, които следва да покажат добра работа и дисциплина", коментира пред БНТ столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Коментарът беше даден по повод скандала с превозвача "Карат-С", при който Столична община за малко щеше да плати с 2,6 млн. лева повече на транспортната фирма, отколкото всъщност е трябвало.

Документите по проверката на скандалната грешка вече са внесени в Прокуратурата, каза Фандъкова. Това е станало още преди няколко дни. В същото време фирмата Карат "С" все още изпълнява задълженията си по договора.

"След като не се получи прекратяването на договора на този етап, частният оператор продължава да изпълнява договора си - така както и останалите частни оператори. Общинският съвет взе решение и вече има работна група с общински съветници от различни политически сили, която да работи за поетапното прекратяване на тези договор, защото според мен това е правилно", уточни кметът на София.

Трафикът в София ще се облекчи още тази сряда (28 ноември), когато ще бъде пуснато кръстовището при телевизионната кула и целия булевард "Драган Цанков", каза още Фандъкова. Ремонтите вървят по график и в края на ноември ще бъде готов булевард "Бъкстон", а до края на годината кръстовището на булевард "Иван Гешов" и улица "Георги Софийски".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com