Фестивал на пясъчните фигури в Бургас

26017
Фестивал на пясъчните фигури в Бургас

Хиляди бургазлии и гости на града присъстваха на мултимедийното шоу, с което бе открит шестият фестивал на пясъчните фигури в парк "Езеро", съобщи БГНЕС.



Тазгодишното издание е наречено "Алея на славата" и са изваяни скулптури на Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн, Александър Бел, Самюъл Морз, Исак Нютон, Стив Джобс, Галилео Галилей; велики хора на изкуството – Леонардо да Винчи, Салвадор Дали, балерината Пина Бауш; смелите изследователи на непознатото Христофор Колумб и Юрий Гагарин (почетен гражданин на Бургас); музикалните звезди Бийтълс, Лучано Павароти, Лейди Гага, Рей Чарлс и Луис Армстронг. Скулптура има и на 16-ият президент на САЩ Ейбрахам Линкълн. Величието на българската история ще бъде показано с хановете Аспарух и Крум, цар Симеон, светите братя Кирил и Методий. Спортът е представен с Кубрат Пулев.

Световно първенство по математика започва в Бургас

Световното първенство по математика BIMC 2013 започна днес в Бургас, съобщи БГНЕС.След грандиозното шествие снощи, което премина по ули...



За новото издание са осигурени 4000 тона пясък. 17 са авторите на фигурите, 10 от тях са българи. Останалите са от Италия, Португалия, Чехия, Русия, Полша и Украйна. За първи път тази година за декорацията на пясъчните скулптори не е използван оцветен пясък, а естествен черен морски пясък, който е с високо съдържание на желязо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com