Фратини: България е изпълнила всички технически критерии за присъединяване към Шенген

12096
Фратини: България е изпълнила всички технически критерии за присъединяване към Шенген

България е изпълнила всички технически критерии за присъединяване към Шенгенското пространство и аз смятам, че Европейската народна партия трябва да подготви решение, за да могат да бъдат избегнати последващи забавяния, защото това, че някои страни в момента са против, това е политическа опозиция.

Това становище изрази по време на срещата си с министър-председателя Бойко Борисов бившият външен министър на Италия и бивш еврокомисар по правосъдие Франко Фратини. В момента той отговаря за координацията и въпросите, свързани с външната политика на ЕНП.

Свобода на медиите: на 80-то място сме

България за една година се срина от 70 на 80 място по свобода на медиите. Това показват данните от редовния годишен доклад за 2011-2012...

Г-н Фратини е на еднодневно посещение в България и ще вземе участие в публична лекция на тема "Променящите се предизвикателства пред сигурността в днешния променящ се свят".

В рамките на срещата си с премиера Борисов г-н Фратини изрази своето положително впечатление от напредъка на страната ни в усвояването на средствата от еврофондовете, реализацията на големите инфраструктурни обекти, както и за стриктното спазване на финансова дисциплина и икономическа стабилност.

Борисов запозна госта си и с изпълнението на проекти в сферата на екологията и археологията, като отбеляза приноса на европейската солидарност за реализацията им.

„Забележително, невероятно развитие за такъв период, а това е ясен сигнал и за тези, които са скептични по отношение на Европа", отбеляза г-н Фратини.

Марк Грей: Може да има доклад за България и преди края на 2013 г.

След доклада за Румъния ще информираме Съвета за проблемите в България. Следим внимателно ситуацията във вашата страна и при нужда нищо...

Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com