Ген. Атанасов: Смущаваща е новината за смъртта на експерта по делото на Цветанов

19228
Ген. Атанасов: Смущаваща е новината за смъртта на експерта по делото на Цветанов

Сегашните управляващи и миналото правителство някъде си там задкулисно се изнудват взаимно. Това не е политика. Това са криминални действия. Това каза пред БНР бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов.

Той коментира излязлата информация около групата за мокри поръчки, нашумяла като „Новите килъри". Нямам вътрешна информация, но се притеснявам от начина, по който сегашното ръководство на МВР започва да води битката с престъпността по същия начин, по който я водеше Цветанов - по страниците на вестниците.

Не изключвам предишното ръководство на МВР да е прикривало определени престъпления. При Цветанов имаше низ от скандали, свързани с такива действия.

Цветанов към Кутев: Вие искате провокация

Изказванията на депутати от ГЕРБ в дебата днес са водени от това да има аргументи, обсъждане, а не политическо противопоставяне. Вие ис...

Не изключвам да е укривана информация за престъпления, извършени от хора, близки до властта. Битката на Цветанов с престъпността бе да посочва лица, близки до опозицията, посочи Атанасов.

Що се отнася до смъртта на експерта по делото на Цветан Цветанов - проф. Евгений Николов, ген. Атанасов заяви, че новината звучи смущаващо.

Оказва се, че в българската демокрация са възможни всякакви неща, включително и с посягане на живота на гората. Може да има и случайности, но в последните 7-8 години има фрапиращи случаи на разчистване на неудобни свидетели. "За да има чистота, властта трябва да е контролирана, питана всеки ден, и да се иска да отговаря, а не мълчаливо да подминава неудобните въпроси", добави той.

Цонев: Някой трябва да реши нещата между Цветанов и Борисов

Бойко Борисов и Цветанов имат някакви взаимоотношения, които трябва да бъдат решени от други, а не между тях двамата. Това каза Николай...

В парламента не сме чули нито един сериозен въпрос към властта. Със заявката си за извънпарламентарен контрол ще се опитаме да възстановим тази липса, подчерта бившият депутат от ДСБ.

Тази власт има сериозна нужда от контрол, тъй като сме свидетели на безобразни действия, особено в кадровата политика, каза още ген. Атанас Атанасов.

Професор Евгений Николов, шеф на Националната лаборатория по компютърна вирусология в БАН, загинал в катастрофа на 17 юли - месец, след като прокуратурата повдигна обвинение на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е допускал безконтролно подслушване.

Приживе проф. Николов, единствен от българските специалисти, е заявил категорично, че Крайслер-ът е годен да подслушва и записва от разстояние и в него могат да се намерят доказателства за това. Източник на обвинението е заявил, че смъртта на експерта е забавила делото за автомобила на МВР. Ако не е била тя, вече щяло да има експертиза, доказваща, че с него се е подслушвало.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com