Извращения и геноцид в затворите

15509
Извращения и геноцид в затворите

Управлението на затворите в България е "пълна мафия".

Това заяви бившият затворник Боян Стоянов-Шика по ТВ7, предаде Кросс.

Той даде поредица от интервюта още докато беше зад решетките, в които направи разкрития за извращенията и нарушаването на човешките права в затворите.

"След всяко ме затваряха в отделна килия за месеци, гавреха се с мен. В Софийския затвор се извършват безчинства спрямо лишените от свобода, законът се нарушава многократно, но нищо не се случва", каза Стоянов.

Освен това, по думите му, на чужденците се дават права, които българските затворинци нямат, като например цифрова телевизия.

Припомняме, че на 8 февруари 19 лишени от свобода от Софийския затвор със здравословни проблеми излязоха с отворено писмо до всички институции и медиите в България срещу случващото се зад решетките и обявиха гладна стачка.

Адвокат Елен Янкова нарече случващото се в затворите "геноцид". По думите й в затвора влизат здрави хора и излизат болни. Проблемите са много сериозни и зад всеки стои човешка съдба, особено сериозни са нещата за затворниците с влошено здраве.

Мария Девенска, адвокат на Янко Ваташки, каза, че затворниците често са държани зад решетките до последно, докато състоянието им стане много тежко, и след това им правят "услуга", като ги пускат да си умрат вкъщи, за да не понесат отговорността това да се случи в институцията.

Боян каза, че с него буквално се е случило същото. Той бил оставен на пейката пред Софийския затвор с диагноза язва с перитонит.

Проблемите се прикриват и държавата не желае да се справи с тях, бяха единодушни адвокатките.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com