Кметска съпруга осъдена за дрога

8650
Кметска съпруга осъдена за дрога

 

Върховен касационен съд потвърди окончателно присъдата срещу Зорка Дуева, съпругата на кмета на село Никудин, община Струмяни, Благой Дуев. Кметската съпруга бе призната за виновна по дело за притежаване на голямо количество наркотични вещества. Първоначално присъдата постановиха магистратите в Сандански. Последва обжалване пред Окръжен съд - Благоевград, където бе потвърдена, съобщава агенция "Блитц".
На 13 януари 2010 година дома на Дуеви в село Никудин, без надлежно разрешително, съобразно изискванията на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, Зорка Дуева е съхранявала близо три килограма канабис. Престъпното деяние бе доказано по време на съдебно следствие от два независими състава. Зорка Дуева бе призната за виновна и получи присъда от година и половина условно лишаване от свобода. 
Освен това магистратите постановиха Дуева да плати глоба в размер на 2000 лева. Недоволна от този резултат, Дуева атакува решението пред Върховен касационен съд, чрез адвоката си Албина Анева. Защитата поиска делото да бъде възобновено и разгледано повторно, но ВКС отказа. В мотивите си върховните магистрати сочат, че доказателства по наказателния процес са подробно анализирани и това е направено в съответствие с изискванията на закона и формалната логика.
Върховната инстанция заключава, че Зорка Дуева съвсем правилно и законосъобразно е била призната за виновна по обвинението и санкционирана, а наложеното наказание е било прецизно определено и в напълно справедливи размери.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com