МВР търси автора на доноса срещу съдия Марковска

6717
МВР търси автора на доноса срещу съдия Марковска

Министерството на вътрешните работи ще направи всичко възможно да установи кой е подал сигнала срещу Венета Марковска. Това съобщи в Брюксел министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. По думите му това ще се случи в кратки срокове.

В белгийската столица вицепремиерът се срещна с генералния секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес Истурис. Темата за Венета Марковска е била обсъждана, като, според Истурис, трябва да се уважава независимостта на българския парламент, който решава конфликтни въпроси, съобщи БНР.

Антонио Лопес Истурис нарече неверни и дори шега твърденията, че има влошаване на отношенията между властите у нас и европейските институции. Според него, България отдавна не е проблем в Европа и за нея сега не се говори така, както по време на предишното правителство.

По-късно Цветан Цветанов ще има среща със заместник генералния секретар на Европейската комисия Мишел Серво. Именно генералният секретариат е институцията, която прилага мониторинговия механизъм и пише докладите.

Запитан ще търси ли изясняване на ситуацията с избора на конституционни съдии и ще се опита ли да парира опасността от допълнителен доклад, Цветан Цветанов отговори, че рангът му в изпълнителната власт не му позволява да коментира решение на българския парламент. Въпросът според него ще бъде обсъден, но няма да е основен. По-важното е борбата срещу тежката организирана престъпност, смята Цветанов.

Редактор: Евгения Гигова

В. Марковска иска да бъде издирен авторът на сигнала срещу нея

Избраната за конституционен съдия от парламента Венета Марковска поиска от вътрешния министър и изпълняващия длъжността главен прокур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com